Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 61 III 1077AG Amsterdam, Beethovenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
115 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

On the prestige Apollolaan, a well kept apartment available on the 3rd floor of the building.
The Beethovenstraat is around the corner with all the nice exclusive shops.
Public transport and shops are close by as well as the Vondelpark, Beatrix Park and the Museum Quarter.
The apartment is UNFURNISHED

Lay out:

stairs leading to the 3rd floor:
Large living room with wooden floor throughout the entire apartment;
Open kitchen fully equipped and comes with all needed appliances.
First bedroom at the front side, second bedroom on the garden side with a balcony, walk-in closet and bathroom with bath and shower. Seperate second bathroom with shower.

A nice apartment on a top location

Features:

- 2 bathrooms

- Open plan living room

- Modern kitchen

- Lovely viewThis information has been compiled by us with the necessary care. No liability is accepted for any incompleteness, incorrectness or otherwise, or consequences thereof. All sizes and dimensions are indicative.

Published measurements are not NEN measured.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-05-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
115 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..