Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 69 3 1077AH Amsterdam, Beethovenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
186 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Apollolaan 69-3, 1077 AH Amsterdam.

Perfect ingedeeld dubbel bovenhuis (ca. 186m) met twee balkons en zeer ruim dakterras, in een complex ontworpen door beroemde Amsterdamse architect Jan Frederik Staal.

Locatie/bereikbaarheid:
De Apollolaan is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen.
Op loopafstand is de Beethovenstraat met zijn diversiteit aan winkels en gezellige restaurants die deze buurt tot een van de meest geliefde buurten van Amsterdam heeft gemaakt. Verder bevinden zich het Beatrixpark en het Vondelpark op loopafstand.

Indeling:

Eerste verdieping:
Eigen opgang op de eerste verdieping.

Derde verdieping:
Grote hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Aan de achterzijde de eerste slaapkamer met drie ingebouwde kasten aangrenzend de badkamer die is voorzien van een douche, wastafel en ligbad. In de hal toegang tot het separaat toilet. Aan de achterzijde tevens de dichte keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder nieuwe ijskast en afwasmachine. De ruime woon/eetkamer en suite (origineel met glas in lood schuifdeuren) met aangrenzend het balkon op het zuiden. Aan de voorzijde nog een slaapkamer en extra kamer aan de woonkamer. De gehele derde verdieping is geheel voorzien van prachtig groot visgraat eiken parket met uitzondering van de keuken.

Vierde verdieping:
Hal, badkamer met douche en toilet. Twee goede slaapkamers met ieder twee ingebouwde kasten. Aan de achterzijde een ruim dakterras op het Zuiden en aan de voorzijde een ruim balkon. Separate ruimte voor wasmachine en droger. De vierde verdieping is voorzien van een eikenhouten vloer.

Apollolaan:
Apollo was een van de voornaamste goden uit de Griekse mythologie: god van de zon, de muziek en de pozie, aanvoerder van de muzen. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht (ca. 186m) NEN 2580 Meetrapport aanwezig.
- Zeer ruim dakterras, en twee goede formaat balkons.
- Er bevinden zes prachtige deuren in het appartement met glas in lood van waarschijnlijk Willem Bogtman, drie van deze zelfde deuren bevinden zich in museum het Schip.
- Nieuwe vloerbedekking in trappenhuis.
- Gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars. Beheerder: Ter Linden en Heijer
- Recht van erfpacht, de canon is afgekocht tot 31-12-2062.
- Blokverwarming in het complex.
- De maandelijkse servicekosten bedragen 227,38,- (exclusief energie heffing c.v. w.w. 237,73,- & glasbewassing 16,60,- per maand).
- Oplevering in overleg, kan per direct.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
186 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphalstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..