Apollolaan 79 I 1077AK Amsterdam, Beethovenbuurt

Huurprijs € 2.850 per maand

Bewaar object

Omschrijving

- FOR ENGLISH SEE BELOW-
Te huur: Zeer sfeervol, gerenoveerd en luxe appartement van circa 125m2, gelegen aan de prachtige Apollolaan in hartje Zuid. Gelegen op de eerste verdieping in een fraai appartementen complex, met twee ruime slaapkamers, twee badkamers en balkon op het zuidwesten.

Indeling: Entree op de eerste verdieping

Eerste verdieping: ruime hall met toegang tot alle vertrekken. Zeer lichte en ruime woonkamer met eetkamer en suite. De eetkamer geeft tevens toegang tot het balkon welke gelegen is op het zuidwesten, ook is de lichte half open keuken bereikbaar via de eetkamer welke voorzien is van de nodige inbouwapparatuur (Bosch) en een vijfpits gasfornuis. Aan de achterzijde van het appartement treft u de master bedroom welke beschikt over een riante badkamer voorzien van ligbad, douche en dubbele wastafel. Aan de voorzijde van het appartement treft u de tweede slaapkamer inclusief badkamer met douche en wastafel. Tevens is er een separaat toilet aanwezig.

Ligging:
De Apollolaan is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Op loopafstand treft u de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat met zijn diversiteit aan winkels, alsmede diverse eetgelegenheden en het Vondelpark. Ook diverse musea (onder andere het Rijksmuseum) liggen binnen handbereik.

Bijzonderheden:
- Huurprijs: EUR 2.850,- per maand exclusief g/w/e, tv, internet en servicekosten.
- Servicekosten EUR 178,13.
- Twee slaapkamers.
- Balkon gelegen op het zuidwesten.

---------------------------------------------------------------------------------------

Very attractive, renovated and luxurious apartment of approximately 125m2, located on the beautiful Apollolaan in the heart of South. Located on the first floor in a beautiful apartment complex, with two spacious bedrooms, two bathrooms and balcony on the southwest.

Layout: Entrance on the first floor

First floor: spacious hall with access to all rooms. Very bright and spacious living room with dining room and suite. The dining room also gives access to the balcony which is located on the southwest, also the half open kitchen is accessible through the dining room which is equipped with the necessary appliances (Bosch) and a five burner gas stove. At the rear of the apartment you will find the master bedroom which has a spacious bathroom with bath, shower and double sink. At the front of the apartment you will find the second bedroom including bathroom with shower and sink. There is also a separate toilet.

Location:
The Apollolaan is very conveniently located for public transport and nearby the A-10. Within walking distance you will find the Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat with its diversity of shops, as well as various restaurants and the Vondelpark. Various museums (including the Rijksmuseum) are also nearby.

Particularities:
- Rent: EUR 2.850, - per month excluding g/w/e, TV, internet and service costs.
- Service costs EUR 178.13.
- Two bedrooms.
- Two bathrooms.
- Balcony located on the southwest.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 178 p/m
Aanmeldingsdatum
05-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Apollolaan 79 I 1077AK Amsterdam, Beethovenbuurt

naar Apollolaan 79 I 1077AK Amsterdam, Beethovenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand