Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 82 1077BD Amsterdam, Beethovenbuurt

Vraagprijs € 3.300.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
360 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
326 m²

Omschrijving

***English version below***

Een plek in Amsterdam-Zuid waar je altijd al wilde wonen!

Het komt niet vaak voor dat een woning als deze door een 2e eigenaar wordt aangeboden.
Uniek door de locatie, de veelheid aan authentieke details en sfeer die deze woning uitstraalt. Deze villa ligt aan de Apollolaan in een rij van kapitale (half-vrijstaande) stadsvilla’s.
Unieke gelegen, half verscholen door een diepe voortuin met aan de achterzijde een terras en de mogelijkheid direct aan te meren aan het Amstelkanaal.

In 1927 werd dit deel van de Apollolaan gebouwd met halfvrijstaande villa’s ontworpen door architect Westerman als project “Klein Venetië”, een terechte omschrijving voor deze woningen die een vrije ligging aan het water combineren met alles wat de stad biedt. Het huis bevindt zich vlakbij de Beethovenstraat met al zijn winkels en restaurants. Daarnaast zijn het Museumkwartier met het Concertgebouw, Vondelpark en aan de andere zijde het WTC en Beatrixpark op loopafstand.
Openbaar vervoer via de Beethovenstraat op loopafstand en ontsluiting met de auto ook via de Beethovenstraat richting de Zuid As.

Indeling:
Het betreft de helft van een dubbele villa met aangebouwde stenen garage, ruime tuin op het zuiden (aan de voorzijde) en terras aan het Noorder Amstelkanaal. Het object is gelegen aan een van de mooiste straten van Amsterdam Zuid en heeft een totale oppervlakte van een ca. 360 m2. Dit is inclusief het souterrain. Er is de mogelijkheid om op eigen terrein circa 3 auto’s te parkeren.

INDELING:
Begane grond:
Zijentree, hal met garderobe, separaat toilet, royale kamer en suite met aan de voorzijde de woonkamer met naastgelegen voorkamer. De woonkamer is voorzien van een open haard en originele details. Middels openslaande deuren is de ruime voortuin, op het zuiden gelegen, bereikbaar. Aan de achterzijde zijn eetkamer en keuken gelegen.
Vanuit de keuken en de eetkamer heeft men toegang tot een heerlijk terras met uitzicht op het water.
Lambrizeringen van koremandelhout, glas-in-lood ramen, origineel verzilverd beslag, reliëfplafonds geven de woning de authentieke sfeer.
Eerste verdieping:
Via het monumentale trappenhuis naar de eerste etage met een royale werkkamer aan de waterzijde met balkon en daarnaast een kleine slaapkamer, een grote slaapkamers aan de voorzijde met een eigen badkamer en een separaat toilet.
Tweede verdieping:
Voorslaapkamer met eigen badkamer en aan de achterzijde een grote slaapkamer.
Souterrain
Vanuit de hal bereikbaar en is voorzien van verschillende kamers.

Juridische status:
De villa staat op erfpachtsgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 van de Gemeente Amsterdam zijn van toepassing.
De erfpachtcanon bedraagt € 5.445,07,- en wordt 5-jaarlijks geïndexeerd (eerst volgende indexering per 31 maart 2021). Tijdvak loopt tot 31 maart 2051.

Kenmerken:
- 230 m2 woonoppervlakte, 129 m2 kelder, uitbreidbaar tot 359 m2 woonoppervlakte
- Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein
- Unieke ligging aan het water
- Perceeloppervlak 326 m2
- Levering in overleg, op korte termijn bespreekbaar

***English version***
Located in stately Amsterdam-Zuid!

Unique opportunity, semi-detached villa offered by second owner.
Exceptional because of the location, the multitude of authentic details and especial charm. This property is located on the Apollolaan in a row of (semi-detached) town houses.
Prestigious location, set behind a large front garden, the rear of the house with terrace borders on the Amstelkanaal and offers a mooring place.

This specific part of the Apollolaan was built in 1927 and designed by architect Westerman. The project was named "Little Venice", a justified description for these semi-detached houses located at the waterfront and conveniently situated in the city The Apollolaan has always been one of Amsterdam’s most sought-after addresses . The Beethovenstraat, the Museum Quarter and Concertgebouw, Vondelpark provide excellent nearby options for shopping, dining, entertainment and culture.
Access to public transport within walking distance and The Zuidas can be quickly reached by car.

Features:
Semi-detached villa with attached brick garage, spacious front garden facing South and terrace on the Noorder Amstel Canal. The property is located at on one of the most beautiful streets of Amsterdam South and occupies approximately 360 m2, including the basement. Off-street parking up to three cars.

LAYOUT:
Ground floor:
Side entrance, hall with cloakroom, separate toilet, spacious en suite room; living room at front side with an adjoining room. The living room has a fireplace and original details. The spacious front garden, facing south, is accessible through French doors. At the rear are dining room and kitchen.
From the kitchen and the dining room you have access to a lovely terrace overlooking the water.
Striking period features: panels of coromandel wood, stained glass windows, original silver-plated fittings and embossed ceilings create an authentic atmosphere.
First floor:
Through the monumental staircase to the first floor with a spacious office on the water side with balcony and an adjoining small bedroom, large bedroom at the front with a private bathroom and a separate toilet.
Second floor:
Front bedroom with private bathroom and a large bedroom at the rear.
Basement
Accessible from the hall offering several rooms.

Juridical status:
The property is leasehold. The General Provisions for continuous ground lease 1994 of the Municipality of Amsterdam apply.
The ground rent is € 5,445.07, - and is indexed 5-yearly (first indexation as of 31 March 2021). Groundlease contract valid until March 31, 2051.

Characteristics:
- 230 m2 living area, 129 m2 basement, expandable to 359 m2 living area
- Parking for several cars on private property
- Unique location on the water
- Plot area 326 m2
- Delivery in consultation, short-term negotiable

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-12-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
360 m²
Perceeloppervlakte
326 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..