Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 86 1077BE Amsterdam, Oud-Zuid

Koopsom € 2.850.000 

Bewaar object

Omschrijving

Vrijstaande villa met praktijk-/kantoorruimte op de begane grond gelegen aan de Apollolaan 86 in Amsterdam Zuid. De oppervlakte bedraagt circa 282 m g.b.o. en is verdeeld over een begane grond en 2 verdiepingen. De achtergelegen tuin is ruim en gelegen aan het water. Hier is de mogelijkheid om een boot af te meren. De naastgelegen garage biedt ruimte aan 2 auto's. Daarnaast is parkeren voor de garage, op eigen terrein, mogelijk.

Ligging
De kantoor-/woonvilla is zeer fraai gelegen in een rij met meerdere kapitale vrijstaande villa's aan de Apollolaan in Amsterdam Zuid. Het pand ligt met de tuin aan het water en heeft een vrij en onbelemmerd uitzicht over de Apollolaan en de Beethovenstraat. In de nabijheid zijn vele voorzieningen gelegen zoals winkels, horeca en openbaar vervoer.

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is het pand goed te bereiken. Op loopafstand bevindt zich de tramhalte van lijn 5 en 24. De tramlijnen geven een directe verbinding met het Centraal Station en Station Zuid.

Vanaf de Ringweg A10, afslag S108 en S109, is het pand goed te bereiken met eigen vervoer.

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 282 m g.b.o. woon-/kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

- Begane grond: 119 m g.b.o. (praktijk-/kantoorruimte);
- Eerste verdieping: 105 m;
- Tweede verdieping: 58 m;
- Overige inpandige ruimte: 102 m g.b.o.;
- Gebouw gebonden buitenruimte: 33 m g.b.o..

Parkeren
In de naastgelegen parkeergarage is plaats voor 2 auto's. Daarnaast is parkeren voor de garage, op eigen terrein, mogelijk.

Tevens is er de mogelijkheid tot betaald parkeren op de openbare weg of door middel van vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden verstrekking bedrijfsvergunning en wachttijd op te vragen via Cition.

Opleveringsniveau
De kantoor-/woonvilla zal in de huidige staat worden opgeleverd en beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen; t.w.:
- CV-installatie met radiatoren;
- Alarminstallatie;
- Parketvloer;
- Ruime tuin aan open vaarwater;
- Dakterras;
- Praktijkruimte;
- Lunchruimte;
- Wachtruimte;
- Toilet;
- Keuken met inbouwapparatuur;
- Woonkamer;
- Werkkamer;
- 2 badkamers;
- 2 slaapkamers;
- Zolder;
- Kelder.

Vraagprijs
2.850.000,-- kosten koper.

Bestemming
Publiekrechtelijk is bestemming wonen in combinatie met kantoor en/of maatschappelijke dienstverlening op de begane grond toegestaan.

Eventueel is het mogelijk om het gehele pand als kantoor te gebruiken. Echter hiervoor dient een formele procedure te worden doorlopen.

Kadastrale informatie
Gemeente: Amsterdam
Sectie: Z
Nummer: 1077
Grootte: 3 are en 77 centiare

Erfpacht
Algemene bepalingen Voortdurende Erfpacht 1994
Canonherziening eerst per 31 mei 2051
Canon: 5-jaarlijkse indexering van 1 juni 2011 tot 31 mei 2016 5.222,72.
Erfpachtbestemming: wonen.

Zakelijke lasten
OZB ('15): 1.057,51 per jaar
Rioolrecht ('15) 149,41 per jaar

Fundering
Volgens verkregen informatie van de dienst Bouw en Woningtoezicht zijn is er geen negatieve informatie bekend.

Zekerheidsstelling
10% waarborgsom c.q. bankgarantie dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopakte bij de notaris aanwezig te zijn.

Milieu
Volgens verkregen informatie van de dienst Milieu en Bouwtoezicht, d.d. 18 augustus 2015, is er geen negatieve informatie bekend m.b.t. verontreiniging.

Aanvaarding
In nader overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-01-2016
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA buurtinformatie: Apollobuurt

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan n miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Kaart

Nabijgelegen