Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 95 hs 1077AM Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
231 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

Aan de Apollolaan 95 hs ligt dit zeer riante, lichte en ruimtelijk 3-laags benedenhuis van circa 230 m², gelegen op de begane grond, eerste verdieping en souterrain. De kleine tuin is gelegen op het zuiden, tevens zijn er balkons aan de voor- en achterzijde. Het benedenhuis is in casco staat dus geheel naar eigen smaak in te richten. Aan de voorzijde is er vrij uitzicht. Het bouwblok maakt onderdeel uit van de architectonische eenheid gebouwd door architect Lau Peters.

Indeling:
Beletage: entree, centrale hal, royale kamer ensuite met inbouwkasten, openslaande deuren die toegang bieden tot het zonnige terras en achtertuin, separate dichte keuken en toilet. Eerste verdieping: hal, aan de voorzijde een slaapkamer met fonteintje en een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar een balkon, inbouwkast, toegang tot badkamer voorzien van een bad. Aan de achterzijde nog een grote slaapkamer met toegang tot de badkamer, inbouwkasten en openslaande deuren naar het balkon. Tevens een kleinere slaapkamer met fonteintje en toegang tot het balkon.
Het souterrain beschikt thans over een lange hal en twee grote ruimtes aan de voor en achterzijde met daglicht,
deze is naar eigen smaak in te richten.

Kortom een zeer charmant benedenhuis met vele mogelijkheden op één van de mooiste plekjes van Amsterdam.

Locatie:
De statige Apollolaan is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de mooie winkels in de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. Ook Station Zuid en de Zuid as zijn op loopafstand. In de nabijheid bevindt zich het Museumplein met het Stedelijk Museum, Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het wereldberoemde Concertgebouw. En dan is er eveneens in de buurt een oase van groen in het Vondelpark.

Bijzonderheden:
* Woonoppervlak van 230 m2 conform NEN 2580;
* 4 slaapkamers;
* Geheel souterrain naar eigen inzicht in te delen;
* Gelegen op erfpachtgrond van de Gemeente Amsterdam;
* De jaarlijkse canon bedraagt € 2.200,37;
* Algemene bepalingen 2000;
* Huidige tijdvak loopt tot 15-05-2051
* De VvE is actief;
* Project notaris Buma Algera/ Frans ten Veen;
* Oplevering in overleg;
* Parkeervergunning aanvragen mogelijk, thans geen wachtlijst, zie ook amsterdam.nl/parkeren

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-11-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
231 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..