Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Archimedesweg 2 I 1098JP Amsterdam, Middenmeer Noord

Vraagprijs € 420.000 

Bewaar object

Omschrijving

Verrassend en licht 3-kamer appartement op eerste verdieping met eigen opgang en balkon. De oppervlakte van het appartement is ca 72m² en van het balkon ca 3m². Het appartement is gesitueerd in stadsdeel Oost, Watergraafsmeer op de hoek van de Archimedesweg met de Hogeweg. Door de vele ramen kan men volop genieten van het vrije en 'groene' uitzicht (English translation).

In 2016 is het appartement gerenoveerd en voorzien van een nieuwe toiletruimte en een badkamer met ligbad, separate douche en wastafel met ombouw. Het keukenblad met de kasten is afgewerkt met Mortex. Het gehele appartement beschikt over prachtige, in visgraat gelegde, houten vloerdelen. Karakteristieke details zoals de deuren met glas-in-lood zijn behouden.

Recent is het houtwerk aan de buitenzijde van het appartement geschilderd. Het appartement is deels voorzien van dubbele beglazing. Eind 2011 zijn de ruimten tussen de plafonds met de 2e verdieping geïsoleerd middels Easy-cell.

Direct tegenover het appartement zijn diverse groengebieden met eveneens speelmogelijkheden voor kinderen. Op een steenworp afstand bevinden zich het bekende fontein van de Hogeweg, Poesiat & Kater bierbrouwerij en proeflokaal, Station Amsterdam Muiderpoort en Oostpoort (zeer ruim winkelaanbod en horeca met een paar fijne terassen). Nabij gelegen zijn ook het Sportfondsenbad, een muziek makerscentrum, het stadsdeelhuis en de Middenweg/Linnaeusstraat met winkels en vele gezellige cafés en restaurants.

In de directe omgeving zijn ook vele mogelijkheden om te sporten (schaatsen, tennis, voetbal etc.) en te recreëren in bijvoorbeeld Park Frankendael en het Flevopark.

Het appartement is eveneens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed met diverse tram- en bushaltes op loopafstand.

Indeling:
Begane grond met eigen entree en trap naar eerste verdieping (bergruimte boven trap), hal met garderobe en toegang tot alle vertrekken. Slaapkamer met openslaande deuren naar balkon (ochtendzon) aan de achterzijde. Ruime badkamer voorzien van ligbad, separate douche en wastafel met ombouw. Separaat toilet. Slaapkamer aan straatzijde. Woon-eetkamer met open keuken welke is voorzien van diverse inbouw apparatuur w.o. afwasmachine, oven en gasfornuis. De woonkamer beschikt over vele ramen (middag-/avond zon), een 'diepe' erker en bergkast met opstelplaats voor wasmachine.

VVE:
De onder-splitsing heeft in 2007 plaatsgevonden. De Vereniging van Eigenaars Archimedesweg 2 / Hogeweg 134 te Amsterdam heeft 3 leden. Het betreft een niet actieve VVE waarvan de administratie door de leden zelf wordt uitgevoerd.

Erfpacht:
Op het registergoed zijn van toepassing de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht, vastgesteld door de gemeente Amsterdam in 2000 (jaarlijkse canonindexering). De canon bedraagt € 843,33 per jaar. Expiratiedatum recht is 1 maart 2053.

Bereikbaarheid:
Het appartement is gunstig gesitueerd ten opzichte van de ringweg A10 (s111, s112,s113), op loopafstand treft men diverse bus- en tramlijnen (ca 7 min fietsen naar Station Amstel en Science Park) en met ca 15 minuten fietsen sta je op de Magere Brug.

Parkeren:
Betaald parkeren of middels het vergunningsstelsel. Volgens informatie op de site van de gemeente Amsterdam geldt dat er per 1 juni 2018 een geschatte wachttijd is van 3 maanden voor Oost 5-c. Voor een laatste update verwijzen wij graag naar de website van de Gemeente Amsterdam.

Omschrijving registergoed:
het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met balkon op de eerste verdieping van het gebouw, gelegen te 1098 JP Amsterdam, Archimedesweg 2 I, kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie B, complexaanduiding 4820-A, appartementsindex 3, uitmakende het onverdeeld een/derde (1/3e) gedeelte in de gemeenschap, bestaande uit het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van twee bovenwoningen met balkon op de eerste, tweede en zolderverdieping van het gebouw, plaatselijk bekend Archimedesweg 2-I/Hogeweg 134-II en III te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie B, complexaanduiding 4820 A, appartementsindex 2, uitmakende het onverdeeld drie/vijfde gedeelte in de gemeenschap, bestaande uit het voortdurend recht van erfpacht van een perceel grond, eigendom van de gemeente
Amsterdam, met de rechten van de erfpachter op de zich op die grond bevindende opstallen, bestaande uit een winkelhuis met twee bovenwoningen en verdere aanhorigheden, plaatselijk bekend Archimedesweg 2/Hogeweg 134 te Amsterdam, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie B, nummer 3643, groot een are negen centiare, hierna


Maatvoering conform de NEN-2580 norm
Gebruiksopp. woonfunctie 71,5 m² (BVO 80,7 m²)
Gebruiksopp. overige inpandige ruimte 0 m²
Gebruiksopp. gebouw gebonden buitenruimte 2,6 m²
Gebruiksopp. externe berging 0 m²


Deze informatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De meetinstructie is gebaseerd op de NEN-2580 en sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting. Koper wordt/is in de gelegenheid gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.
Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
De koopakte zal worden opgemaakt volgens het model van de Koninklijke Notariële beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door koper aan te wijzen notaris kantoorhoudende in de regio Amsterdam of binnen een straal van 5 km van het ter verkoop aangeboden object.


Short English translation:
Beautiful and light 3-room apartment, situated on the 1st floor with private entrance and balcony, with a total surface of around 72m². The apartment is located in the Amsterdam Eastern district, called “Watergraafsmeer” (and more precisely, at the corner of Archimedesweg with the Hogeweg). Due to the large number of windows in place, you can fully enjoy the free and 'green' view.

In 2016 the apartment was renovated and equipped with a new toilet and bathroom. The kitchen top is finished with Mortex. The entire apartment has beautiful wooden floors. Characteristic details such as the stained-glass doors have been retained.
Recently the woodwork at the outside of the apartment was painted. The apartment is partly equipped with double glazing and the ceilings are insulated with Easy-cell.

Directly opposite the apartment are various green areas with children's play facilities, as well as the famous fountain of the Hogeweg, Poesiat & Kater beer brewery, Amsterdam Muiderpoort Station and “Oostpoort” (wide range of shops and restaurants with fine terraces). Nearby are also the ‘Sportfondsenbad’ and the Middenweg / Linnaeusstraat with shops and cozy cafes and restaurants.

Also various sports facilities are located in the neighborhood (ice skating, tennis, football etc.), as well as recreational facilities such as the “Park Frankendael” and “Flevopark”.

Layout:
Ground floor with private entrance and stairs giving access to the 1st floor, hall with cloakroom and access to all rooms. Bedroom with balcony (morning sun). Spacious bathroom with bath, separate shower and sink. Separate toilet. Second bedroom on street side. Living-dining room with open kitchen, equipped with various appliances. The living room has many windows (afternoon / evening sun) and a 'deep' bay window.

VVE:
The Association of Owners Archimedesweg 2 / Hogeweg 134 in Amsterdam has 3 members. It
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Middenmeer

Middenmeer is stedenbouwkundig gezien divers: het noordelijk deel is 19e-eeuws, het middendeel behoort tot de gordel uit de jaren ‘¬¬20-‘40 en het zuidelijke deel is onderdeel van het algemene uitbreidingsplan van Amsterdam. Het laatste deel, gerealiseerd tussen 1955 en 1960, heeft iets weg van een tuindorp, maar dan meer de hoogte in. Het gebied heeft twee winkelgebieden: de winkels langs de Middenweg en de winkels aan het Christiaan Huygensplein. De buurt is in de stad een geliefd woongebied.

Kaart Archimedesweg 2 I 1098JP Amsterdam, Middenmeer Noord

naar Archimedesweg 2 I 1098JP Amsterdam, Middenmeer Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand