Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Archimedesweg 89 - HS 1098JN Amsterdam, Middenmeer Noord

Vraagprijs € 745.000 k.k.

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
96 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Wij kunnen deze goede en ruime benedenwoning met riante achtertuin van harte aanbevelen. Een woning die uitermate geschikt is voor (startende) gezinnen door de 3 slaapkamers en zeer gunstige ligging ten opzichte van scholen en sportactiviteiten. Daarbij is de woning met 96m² ruim en de tuin van 97m² biedt daarbij nog mogelijkheden om de woning uit te breiden.

Het appartement:
Uiteraard beschikt de woning over een eigen entree, centraal geplaatst in de woning, tochtportaal en gang uitkomend in de doorzon woonkamer inclusief keuken van tezamen circa 50m². Deze super lichte riante kamer is doorgebroken zodat er een open keuken is ontstaan met diverse inbouw apparatuur en een eetbar en aanrecht in "betonlook". Aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar het terras en zeer verzorgde diepe achtertuin. Alles is intern recent opnieuw afgewerkt. In de woonkamer, keuken en entree ligt een strakke laminaat vloer.

Aan de achterzijde zijn twee courante slaapkamers waarbij er één ook weer openslaande deuren heeft naar de tuin. Aan de voorzijde van de woning is de master gesitueerd van bijna 13m². Centraal tussen de slaapkamers is de nieuwe badkamer, compleet met regendouche. Er is een apart toilet en handige bergruimte in de trapkast (naar de bovenwoningen).

De woning is uiteraard voorzien van centrale verwarming en is aan de voorzijde geheel voorzien van dubbel glas. De kamers zijn fris en licht afgewerkt, deels opnieuw gestukadoord en geschilderd. De elektra is grotendeels vernieuwd en de voor- en achtergevel zijn recent geschilderd. Keuken en badkamer zijn compleet te noemen en dateren beide uit 2015. In 2017 zijn de binnendeuren vervangen. Kortom, een compleet gemoderniseerd woonhuis in een uitstekende staat met heerlijke achtertuin en aan de voorzijde zichtlijnen over het Galileiplantsoen.

De achtertuin:
De achtertuin beslaat de volledige breedte van de woning. Hij is 'mooi vierkant' en door de ligging aan het brede deel ook zeer privé. Er staat een houten schuur voor de opslag van tuinmeubilair en de aankleding is zeer verzorgd. De tuin is bijna 100m² zodat ook na het uitbouwen van de woning nog een riante tuin overblijft.

De V.v.E.:
De vereniging van eigenaars is overzichtelijk met 3 eigenaar bewoners, Archimedesweg 89-91. De V.v.E. functioneert professioneel met o.a. een MJOP, servicekosten ad € 100,-- per maand en een reguliere reserve. Administratie is intern georganiseerd.

Eigendom:
Er is sprake van een voortdurend recht van erfpacht van de gemeente Amsterdam. Van toepassing zijn de Algemene Bepalingen van 1994, verkoper heeft een verzoek ingediend tot eeuwigdurende afkoop. De huidige canon loopt tot en met 15 juni 2056 en canon wordt per jaar geïndexeerd en bedraagt thans € 998,20.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²
Externe bergruimte
7 m²
Inhoud
340 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Middenmeer

Middenmeer is stedenbouwkundig gezien divers: het noordelijk deel is 19e-eeuws, het middendeel behoort tot de gordel uit de jaren ‘¬¬20-‘40 en het zuidelijke deel is onderdeel van het algemene uitbreidingsplan van Amsterdam. Het laatste deel, gerealiseerd tussen 1955 en 1960, heeft iets weg van een tuindorp, maar dan meer de hoogte in. Het gebied heeft twee winkelgebieden: de winkels langs de Middenweg en de winkels aan het Christiaan Huygensplein. De buurt is in de stad een geliefd woongebied.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder