Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Ardennenlaan 180 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Een heerlijk en sfeervol appartement (ca. 134 m2) met drie slaapkamers, een balkon op het westen en een eigen parkeerplaats in de ondergelegen garage. Geheel voorzien van gestuukte wanden, een luxe keuken en badkamer en een eiken houtenvloer met vloerverwarming.

Het appartement is gelegen op de dertiende verdieping in de goed onderhouden ‘Slotertoren’ in Nieuw-Sloten. De Slotertoren is in 1995 opgeleverd en kent een hoogte van bijna 48 meter. Het gebouw is onder meer voorzien van twee liften, een inpandige garage en afgesloten bergingen.

Nieuw Sloten wordt gewaardeerd als een sociaal veilige en rustige buurt. De vele groenvoorzieningen en speelmogelijkheden zorgen ervoor dat het een populaire woonbestemming is voor ouders met kinderen. Alle benodigde voorzieningen, zoals winkels, basis- en middelbare scholen, openbaar vervoer e.d. zijn in de buurt aanwezig. De Slotertoren grenst direct aan het winkelcentrum Nieuw-Sloten. Hier zijn vele winkels waaronder een Albert Heijn supermarkt, apotheek, schoenmaker, kapper, Kruidvat, Dirk supermarkt, sportschool/squashbaan, Bruna, OST NL serive point, Blokker, keurslager, bakker, vishandel, Gall & Gall, Chinees en sushi restaurant. Op loopafstand is de tramhalte voor lijn 2, die u in ca. 15 minuten naar het hartje Centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 61 (Slotervaart), 69 (Schiphol en Sloterdijk) liggen op loopafstand. Recreëren kunt u aan de rand van het Nieuwe Meer waar kinderstrandjes aanwezig zijn, het Amsterdamse Bos en de Sloterplas. Via de vlakbij gelegen uitvalswegen, A9, A4 en ringweg A10 zijn luchthaven en treinstation Schiphol, maar ook Haarlem, Bloemendaal, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken.

De globale indeling is als volgt:

Centrale en besloten entree met bellentableau, twee liften (of trap) naar de dertiende verdieping: Entree van de woning: centrale hal met garderoberuimte, meterkast, inpandige bergruimte en een keurig betegeld toilet, uitgerust met een fonteintje. Vanuit de hal heeft u toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer.

De eerste slaapkamers zijn direct rechts vanuit de gang te bereiken. Beide kamers zijn ruim van formaat, beschikken over schuifdeuren en hebben een goede lichtinval. De badkamer is luxe, tot aan het plafond betegeld en uitgerust met een modern wastafelmeubel, een inloopdouche en een wc. Opvallend is de algehele afwerking en de aanwezigheid van vloerverwarming. De derde slaapkamer bevindt zich voorbij de badkamer.

Vanuit de hal is de zeer ruime woonkamer met balkon te bereiken. De woonkamer is, net als de keuken, afgewerkt met een eiken houtenvloer met vloerverwarming en is voorzien van een eetgedeelte. De keuken is ruim en is voorzien van diverse Siemens inbouwapparatuur, waaronder; een inductie kookplaat, koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Opvallend zijn de massief eikenhouten kastjes, het natuurstenen werkblad en de hoeveelheid opbergruimte. In het verlengde van de keuken is tevens een eethoek aanwezig. Deze zonnige ruimte is aan de zonnige zijde gesitueerd en biedt toegang tot het balkon op het westen. Het balkon met een breedte van 8 meter biedt een fantastisch uitzicht tot aan Badhoevedorp en Schiphol.

In de onderbouw treft u nog een bij de woning behorende berging en parkeerplaats aan.

Kortom, een goed onderhouden, sfeervol en licht appartement met een zonnig balkon en gelegen nabij vele voorzieningen.

Servicekosten
De maandelijkse servicekosten voor het appartement bedragen € 251,27. Hier is o.a. inbegrepen: de opstalverzekering, schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gebruik elektra in trappenhuis en een reservering voor onderhoud van het pand.

VVE
De woning maakt deel uit van een actieve en gezonde VvE (VvE Ardennenlaan 144-188). De administratie wordt door een professionele administrateur (Munnik) beheerd. Relevante stukken zijn op aanvraag beschikbaar.

Bijzonderheden:

- Energielabel B.
- Goed onderhouden Slotertoren (1995).
- Stil, licht en zeer ruim: ca. 134 m2.
- 3 slaapkamers.
- Cv-installatie (Intergas, 2016).
- Warmte terugwin installatie.
- Gehele balkon op het westen en voorzien van een glazen vouwand.
- 2 liften aanwezig.
- Een parkeerplaats in de garage + een berging.
- Massief eikenhouten keuken met Siemens apparatuur.
- Nieuw camerasysteem algemene ruimten.
- Recent schilder werkzaamheden uitgevoerd aan de buitenzijde.
- Glasvezel aansluiting aanwezig.
- Erfpacht afgekocht tot 30 september 2042.
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-10-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
134 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Ardennenlaan 180 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.

naar Ardennenlaan 180 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand