Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Ardennenlaan 183 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk lichte, compleet gerenoveerde vier kamer woning van 136 m2 met een zonnig terras van 16 m2 op het zuidwesten op de veertiende verdieping van een keurig onderhouden complex. Het complex is gelegen in een woonwijk (Nieuw Sloten). Op steenworp afstand diverse busverbindingen en o.a. tramlijn 2 waarmee u een rechtstreekse verbinding heeft naar de binnenstad. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht op het BelgiŽplein. In de buurt zijn diverse basisscholen en kinderdagverblijven. Binnen een paar minuten bent u met de auto op diverse uitvalswegen richting Zaanstad, Den Haag en Utrecht. Ook Schiphol ligt binnen handbereik. Parkeren kunt u gratis en voor de deur!

INDELING
Gemeenschappelijk entree op de begane grond met trappenhuis en lift naar de veertiende verdieping. Via de hal zijn de verschillende vertrekken bereikbaar. In het oog springt direct de enorm ruime, loftachtige woonkamer met de nieuwe half open keuken en toegang tot het heerlijke terras van 16 m2 op het zuidwesten. De De nieuwe, moderne lamelparketvloer geeft het geheel een frisse en moderne uitstraling. Er zijn veel ramen aanwezig wat resulteert in veel lichtinval. Het appartement beschikt naast de heerlijk woonkamer over maar liefst drie goed bemeten slaapkamers, een nieuwe badkamer en een apart toilet. Tot slot is er een aparte ruimte voor de wasmachine gerealiseerd. Het appartement beschikt daarnaast over een ruime berging in de onderbouw. In de parkeergarage is tenslotte een parkeerplaats aanwezig welke bij het appartement verkocht wordt.

BIJZONDERHEDEN
- Inclusief parkeerplaats in de garage, VvE bijdrage p.p. Ä21,94.
- Berging in de onderbouw van van 12 m2.
- Zeer riant balkon van 16 m2 met vrij uitzicht op het zuidwesten.
- Erfpacht afgekocht tot en met 30 september 2042.
- Dubbel glas.
- Nieuwe lamelparketvloer.
- Nieuwe keuken.
- Nieuwe badkamer.
- Alle wanden zijn opnieuw gestuct en gesausd.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
136 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Ardennenlaan 183 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.

naar Ardennenlaan 183 1066SE Amsterdam, Belgiëplein e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand