Argonautenstraat 21 - hs 1076KJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs excl. € 2.250 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Argonautenstraat 21-hs 1076KJ Amsterdam

Prachtig gerenoveerde 3-kamer benedenwoning (gestoffeerd) gelegen in Oud Zuid, nabij de Zuidas, het Olympisch Stadion, WTC en de Beethovenstraat. Heerlijk rustig wonen met werkelijk alle nodige voorzieningen op steenworp afstand. Openbaar vervoer, de ring A10, winkels en restaurants. Werkend aan de Zuidas..?! U bent binnen 5/10 minuten lopen of fietsen op uw werk.

Het appartement is volledig gerenoveerd en uitgebouwd aan de achterzijde. Er is niet bespaard op de afwerking. Het appartement is hoogwaardig afgewerkt en is voorzien van vele extra's onder andere; visgraat parketvloer met vloerverwarming, keuken voorzien van inbouwapparatuur (inclusief Quooker), inbouw spots, zonnige achtertuin met tuinhuisje).
Er zijn bijzondere kleuren en tegels gebruikt in het appartement wat het object direct een prachtige sfeer geeft.

Indeling; ruime hal met garderobe, open keuken met composiet aanrechtblad en alle denkbare inbouwapparatuur, woonkamer met toegang naar de achtertuin, zijkamer, dat door middel van glazen deuren af te sluiten is en als 2e slaap/werk/tv kamer dient kan doen, wasruimte met een wasmachine/droger aansluiting, separaat toilet met fonteintje, badkamer met inloop douche met glazen scherm en dubbele wastafel en designradiator, ruime slaapkamer aan de voorzijde.
Het appartement wordt gestoffeerd opgeleverd. De raambekleding is op de foto nog niet zichtbaar in verband met de levertijd.

Kortom; werkelijk een prachtig appartement gelegen op een TOP locatie!

We maken graag een afspraak om het appartement aan u te laten zien!

**************

Argonautenstraat 21-hs 1076KJ Amsterdam

Beautifully renovated 3-room ground floor apartment (unfurnished) located in Old South, near the Zuidas, the Olympic Stadium, WTC and Beethovenstraat. Wonderfully quiet living with all the necessary amenities just steps away. Public transport, the A10 ring road, shops and restaurants. Working on the Zuidas ..?! You can walk or cycle to work within 5/10 minutes.

The apartment has been completely renovated and expanded at the rear. No savings were made on the finish. The apartment has a high quality finish and is equipped with many extras, among other things; herringbone parquet floor with underfloor heating, kitchen with appliances (including Quooker), built-in spots, sunny backyard with garden shed).
There are special colors and tiles used in the apartment which immediately gives the object a beautiful atmosphere.

Layout; spacious hall with wardrobe, open kitchen with composite counter top and all conceivable built-in appliances, living room with access to the back garden, side room that can be closed by glass doors and can do as a 2nd bedroom / work / TV room, laundry room with a washer / dryer connection, separate toilet with hand basin, bathroom with walk-in shower with glass screen and double sink and design radiator, spacious bedroom on the front side.
The apartment is delivered unfurnished. The window covering is not yet visible on the photo due to the delivery time.

In short; truly a beautiful apartment in a TOP location!

We are happy to make an appointment to show you the apartment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²
Inhoud
260 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.