Argonautenstraat 41 - 1 1076KL AMSTERDAM, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 425.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Fantastisch driekamerappartement (67 m2) met eigen opgang en balkon op het zuiden, gelegen in een prachtig straatje in de Stadionbuurt van Amsterdam Zuid.

Dit praktisch ingedeelde driekamerappartement is verrassend van opzet, heeft een eigen opgang, 2 slaapkamers, een luxe badkamer, een zonnig balkon, een gezellige woonkeuken en een ruime woonkamer en is gelegen in een karakteristiek jaren '30 pand.

Indeling:
Via de eigen entree op de eerste verdieping betreedt u de hal van de woning, met bergkast. Luxe badkamer met douche, toilet, wastafelmeubel en aansluitingen voor een wasmachine en droger. Gezellige en lichte woonkeuken met diverse apparatuur aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon op het zuiden, charmante woonkamer aan de voorzijde met fraaie erker en vurenhouten vloeren. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste kast en openslaande deuren naar het balkon, de slaapkamer aan de voorzijde is uitstekend qua formaat.

Kortom: Een geweldig appartement met zonnig balkon op absolute toplocatie!

De Argonautenstraat is een rustig en vriendelijk straatje in de geliefde Stadionbuurt van Zuid. De Stadionbuurt is enorm populair, mede dankzij de recente ontwikkeling van het Stadionplein en de ligging nabij de Zuidas en uitvalswegen. Om de hoek op het vernieuwde Stadionplein zijn veel leuke restaurants, cafés en terrassen te vinden, alsmede vele winkels waaronder een Albert Heijn, Vishandel Schokker, Het Vlaamsch Broodhuys, BLOEM! en STACH. Op zaterdagen is er op het Stadionplein een levendige markt te vinden. Op de nabij gelegen Stadionweg zijn – naast een Marqt – ook vele leuke buurtwinkels te vinden zoals de Franse bakker Le Fournil, kaasspeciaalzaak Amuse en wijnwinkel Chabrol. Ook het park Schinkeleiland, het Vondelpark en het Beatrixpark liggen allemaal op loopafstand. Er is tevens een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (diverse bus- en tramverbindingen op het Stadionplein en metro- en NS station Amsterdam Zuid) en uitvalswegen (ringweg A-10). Parkeren kan direct voor de deur of in de nieuw ontwikkelde parkeergarage onder het Stadionplein (via het vergunningstelsel). Momenteel is er geen wachttijd en tot op heden zijn er twee vergunningen mogelijk.

Specificaties:
- De erfpacht is afgekocht tot 15-11-2053;
- Geheel voorzien van dubbel glas;
- Leuke glas in lood ramen en charmante erker;
- Servicekosten € 67,- per maand;
- Goede en professionele VvE (Van Roemburg) bestaande uit 12 leden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
67 m²
Inhoud
161 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Argonautenstraat 41 - 1 1076KL AMSTERDAM, Van Tuyllbuurt

naar Argonautenstraat 41 - 1 1076KL AMSTERDAM, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand