Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Argonautenstraat 52 III 1076KS Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

3-kamer appartement waar nog aan geklust mag worden (voormalige huurwoning) gelegen in de stadionbuurt met balkon en ruime berging op de zolderverdieping met een mogelijkheid tot het creëren van een dakterras !!!

INDELING

Entree, hal, ruime woonkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde. Deze kamer is eveneens vanuit de hal te betreden en heeft toegang tot het balkon (noordwesten). Verder liggen aan de achterzijde van de woning de dichte keuken (met toegang tot balkon) en een tweede (slaap)kamer. De badkamer is voorzien van douche en wastafel, en een separaat toilet. Op de zolderverdieping bevindt zich nog een kamer/berging, welke via het trappenhuis is te bereiken.

ENKELE KENMERKEN

- woonoppervlak 62 m² (Nen2580 rapport aanwezig)
- kamer op zolderverdieping 8 m²
- 3 kamers met kamer/berging op de zolderverdieping
- mogelijkheid dakterras (toestemming van VVE in de splitsingsakte)
- de erfpachtcanon bedraagt € 509,44 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd (vanaf 16 mei € 513,01 per jaar)
- Energielabel F, geldig tot 04-04-2022
- servicekosten € 100,- per maand
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 100 p/m
Aanmeldingsdatum
13-02-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²
Externe bergruimte
1 m²
Inhoud
180 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.