Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Argonautenstraat 80 II 1076KT Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Spacious 2 bedroom apartment of appr. 74m2 with a roofterrace at the Argonautenstraat in Amsterdam Zuid close to the Olympic Stadium.

This well maintained 3 room apartment is ideal for sharing, a couple or family. The apartment is located on the second and thirth floor and has a spacious roofterrace. This well-organized apartment is located in the South of Amsterdam.

Layout:
The apartment has a spacious living room at the front of the apartment. The closed kitchen in the rear is applied with all the conviences needed. At the rear is the masterbedroom with acces to the balcony. The masterbedroom has acces to the bathroom with shower and sink. There is a separate toilet on this floor. The internal staircase brings you to the second bedroom with acces to the roofterrac. The wasmachine connection can be found here as wel.

This apartment is very well organized and in a perfect condition. In the area you have good shopping possibilities on both Stadionweg and Beethovenstraat. The Stadionkade and Beatrix Park are on walking distance.
Parking is possible with a permit and the location offers easy access to the A10 highway/ ring road.
The WTC is 5 minutes by bike, and offers a train connection to Schiphol Airport within a few minutes!

Characteristics;
* Appr. 74m2
* 3 room apartment
* Well maintained
* Double glazing
* Close to public transportation

Rental conditions:
* Preferable couple or sharing (no students!)
* Pets in consultation
* Not smoking
* Reservation award owner
* Bank references are checked
* 1850, - ex. g / w / e
* 1 months deposit
* Minimum 1 year
* Available immediately
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-02-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Argonautenstraat 80 II 1076KT Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Argonautenstraat 80 II 1076KT Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand