Argonautenstraat 82 2 1076KV Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
73 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

ENGLISH BELOW **

Uniek, licht appartement (ca. 73 m2) op de tweede verdieping met groot dakterras en balkon ter breedte van de achterzijde op loopafstand van het Stadionplein en het Olympisch Stadion.

Indeling
Via het goed onderhouden trappenhuis (geschilderd in 2019) bereikt u op de tweede etage het appartement. Op de gang van het trappenhuis is er genoeg plek voor een ruime garderobe. Bij binnenkomst van de woning komt u binnen in de hal en vanuit hier zijn de keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer te bereiken. De keuken is een in 2014 vernieuwde moderne keuken en van alle gemakken voorzien met inbouwapparatuur zoals koelkast, vriezer, vaatwasser en een nieuwe oven uit 2018. In de keuken zitten openslaande deuren waardoor u het balkon bereikt die is gelegen op het noorden. Het is een ruim balkon over de gehele breedte aan de achterkant met genoeg zitplek. Op zwoele zomeravonden staat de zon hier tot in de namiddag/avond. U kunt ook het balkon bereiken door de openslaande deuren in de slaapkamer te gebruiken. De slaapkamer is een ruime lichte kamer met een ingebouwde kledingkast. De badkamer is voorzien van een ligbad en is volledig gerenoveerd in 2016. De L-vormige woonkamer heeft een gunstige indeling waardoor de ruimte bijzonder ruim is. Een charmant detail in de woonkamer is de sierschouw met marmer. Ook bevindt zich er een trap in de woonkamer waardoor de derde verdieping kunt bereiken. Op de derde verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer en vanuit hier komt u terecht op het eigen riante dakterras. Op dit dakterras is er genoeg plek om een loungebank te plaatsen en een grote eettafel. De zon schijnt hier tot in de late uren. Op de derde verdieping bevindt zich ook nog een bergingsruimte die ook gebruikt wordt als wasruimte.

Omgeving en bereikbaarheid
Het appartement ligt in een van de meest rustige buurten van Oud Zuid met op loopafstand genoeg winkels en openbaar vervoer. Ook zijn er allerlei leuke restaurants om de hoek, zoals Jack Dish, Marathonweg Coffee-Grill-Bar en Café Kiebert met een heerlijk groot terras waar de zon de hele dag schijnt. Op loopafstand zijn tevens diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen te vinden, zoals een grote Albert Heijn, slager, groenteboer, visboer, Stach, Etos, Marqt, het Vlaamsch Broodhuys en de beste Franse bakker van Amsterdam, Le Fournil.

Ook is er iedere zaterdag is een gezellige markt op het Stadionplein. Ideaal voor vroege vogels, maar ook voor lange uitslapers die de hele dag de tijd hebben om hun wekelijkse boodschappen in te slaan. Op de Stadionplein markt in Amsterdam is het gezellig druk en de marktlieden laten de hele dag van zich horen.

Het appartement is goed bereikbaar met de auto via de Ring A-10 afslag S 108 en met het openbaar vervoer (zowel met de tram, metro als met de bus). Voor parkeervergunningen check de meest recente informatie de website van de gemeente Amsterdam.

Vereniging van Eigenaren
VVE beheer Amsterdam met maandelijkse servicekosten van €152.50

Bijzonderheden
- Licht 3kamer appartement van ca. 73 m2
- Ruim dakterras
- Balkon aan de achterzijde
- Centrale locatie
- Professioneel beheerde VVE
- Maandelijkse VVE kosten €152.50
- Erfpacht canon € 859,50 per jaar
- Notariskeuze aan koper, gevestigd in Amsterdam
- Er is pas een koopovereenkomst als de koopakte is ondertekend door beide partijen
- Oplevering in overleg

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

Splendid, spacious 2 bedroom apartment. Very bright, well maintained, and comes with large balcony and luxurious roof terrace over looking green and quiet gardens.

Layout
You reach the second floor apartment through a well-maintained staircase (painted in 2019). The hallway of the staircase is spacious enough to storage some outerwear and shoes. The small hall of the house gives directly to the kitchen, bedroom, bathroom and living room. The modern kitchen was renovated in 2014 and all the kitchen appliances were renewed in 2018 with high quality machines. Through the kitchen patio doors you reach the balcony facing north. Balcony covers the full width of the entire apartment having enough space for seating and plants. On balmy summer evenings, you will enjoy the sun sets until late evening. The master bedroom is a spacious and light with a built-in wardrobe. The bathroom has a separate shower and bathtub, and was completely renovated in 2016. You get home spa feeling through natural materials, soft colors and dimmable lights. The L-shaped living room has a favorable layout, making it particularly spacious. The bay window and decorative fireplace give charm to the room. On the third floor there is a second bedroom with access to the large, private roof terrace (21 m2). The terrace is sheltered from the wind, while the sun can reach it from noon till dusk. On the third floor there is also a storage room housing a washing machine.

Environment and accessibility
The apartment is in one of the quietest neighborhoods of Old South with plenty of services, shops and public transport within walking distance. On the main square you will find Albert Hein XL, open market on every Saturday and various restaurants and cafes with terraces. In the walking distance there is a butcher, greengrocer, fishmonger, Stach, Etos, Marqt, the Vlaamsch Broodhuys and the best French bakery in Amsterdam, Le Fournil. Residents can get two parking spaces and a possibility to make a use of underground parking nearby.

The apartment is easily accessible by car via the Ring A-10 exit S 108 and by public transport (both by tram, metro and by bus).

Owners Association
VVE management Amsterdam with monthly service costs of € 152.50

Particularities
- Bright 3 room apartment of approx. 73 m2
- Spacious roof terrace
- Balcony at the rear
- Central location
- Professionally managed VVE
- Monthly VVE costs € 152.50
- Leasehold canon € 859.50 per year
- Notary choice to buyer based in Amsterdam
- There is a purchase agreement if the purchase deed has been signed by both parties
- Delivery in consultation

"This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified dimensions and areas are indicative.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-05-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.