Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Argonautenstraat 96 - I 1076KV Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs excl. € 1.600 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
68 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

LIGHT AND BRIGHT SPACIOUS 1 BEDROOM APARTMENT OF APPROX. 68 M WITH BALCONY LOCATED ON THE FIRST FLOOR IN THE STADIONNEIGHBOURHOOD IN AMSTERDAM-ZUID.

Surroundings:
The apartment is located in the heart of the popular Amsterdam Oud Zuid area. The Vondelpark is located at several minutes cycling distance and everything is within reach: the water of the Olympiakade, sports facilities near the Olympisch Stadion, shops and a wide and diverse range of pleasant cafes and restaurants can be found on the Stadionplein, Amstelveenseweg and Marathonweg. Various exit roads (Ring A10) nearby.

Lay out:
Entrance through the communal stairway. Access to the apartment on the first floor. Hallway with access to all rooms. Bright living room at the front with side room. The large kitchen features a 4-burner gas stove, oven, refrigerator, freezer, washer and dryer. Large bedroom, en-suite bathroom with walk-in shower and washbasin. Both the bedroom and kitchen give access to the balcony. Guest toilet.

Particulars:
Approx. 68m
1 bedroom
Balcony in the rear
En-suite bathroom
Washing and dryer

Direclty available.
Rental price: 1.600,- per month excluding utilities.
The apartment is for rent for expats with owners prior consent.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-12-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
68 m²
Inhoud
190 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.