Arondeusstraat 8 1063GC Amsterdam, Slotermeer-Noordoost

Bewaar object

Omschrijving

Deze speels ingedeelde eengezinswoning met drie goede slaapkamers en royale achtertuin op het Zuiden is gelegen in een kindvriendelijke buurt in Amsterdam Slotermeer nabij Bos en Lommer. Deze opvallend groene woonbuurt is op loopafstand van het winkelcentrum Plein '40/'45 (inclusief markt), het station Sloterdijk en de uitvalswegen. Op geringe afstand scholen en direct achter de woning is een speelplein gelegen.

Omgeving:
De woning ligt in een groenrijk buurtje waar men lekker rustig kan wonen. Door alle recente vernieuwingen is de buurt een zeer gewilde woonwijk geworden waar jongeren, ouderen en met name jonge gezinnen een goede mix en samenhang vormen. Alsof het een dorp is, maar dan met alle grootstedelijke voorzieningen in de directe omgeving. De woning is gelegen in de nabijheid van diverse scholen, alle winkels op Plein 40-45 en het Bos en Lommerplein en voor recreatie ligt ze nabij de Sloterplas en het Gerbrandy Park. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij Plein '40-'45 met tal van winkels en een dagelijkse markt.

De globale indeling is als volgt: (zie ook de plattegrond in de fotobijlage)

Voortuin met houtenberging waar de cv-installatie (Remeha uit 2008) is geplaatst. Entree: via het tochtportaal komt u in de dichte woonkeuken en de ruime tuingerichte woonkamer. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de op het zuiden gelegen achtertuin van ca. 40 m2 met achterom. Via de trap vanuit de hal komt u niet alleen in de kelder (waar de wasmachine aansluiting zich bevindt) en op de tussenverdieping het toilet, maar ook op de eerste verdieping. Hier vindt u drie goede slaapkamers: twee aan de tuinzijde en de ouderslaapkamer aan de voorzijde. De vernieuwde badkamer met een dakraam is voorzien van douche en wastafel meubel.

Bereikbaarheid:
Het NS-station Amsterdam Sloterdijk is nabij en binnen 20 minuten sta je met de tram voor het paleis op de Dam. Andere verbindingen zijn tram 7 naar het Leidseplein, tram 14 naar Rembrandtplein, diverse bussen naar station Amsterdam CS en Schiphol. Met de auto zit je binnen een paar minuten op de ring A-10, met aansluitingen op de A-1, A-2, A-4 en A-9 en luchthaven Schiphol bevindt zich op slechts 15 minuten rijden.

Erfpacht grond:
De woning is gelegen op grond, welke formeel eigendom is van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon (de jaarlijkse huur voor deze grond) bedraagt € 123,- per jaar en is vast t/m 15-03-2029. De erfpacht is voortdurend.

Kortom, deze woning biedt u een unieke mogelijkheid in een kindvriendelijke omgeving te wonen op slechts een minuut of tien fietsafstand van de binnenstad van Amsterdam.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1955
- Woonoppervlakte ca. 82 m2. (conform NEN 2580 meting) excl. ca. 4 m2 kelderruimte.
- Achtertuin van ca. 40 m2 gelegen op het zuiden.
- Berging in voortuin.
- Verwarming en warmwater middels Cv-ketel. (Remeha uit 2008)
- De woning is volledig voorzien van dubbele beglazing.
- In 2012 is het gietijzeren riool vervangen door pvc.
- In 2014 zijn een groot deel van de water en cv leidingen vervangen door flexibele leidingen.
- De schoorsteen heeft groot onderhoud gehad in 2012 en is in 2016 nagekeken.
- In 2015 zijn de spouwmuren en het dak geïsoleerd.
- In straat en directe omgeving geldt een blauwe zone (tot 2 uur vrij parkeren met parkeerschijf). Ontheffing voor blauwe zone eenvoudig te verkrijgen, kosten ca. € 100,- voor een periode van twee jaar.

- Oplevering in overleg, kan snel.
- Vraagprijs € 238.800,- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-05-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1955

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²
Perceeloppervlakte
79 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Brochure
  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

Geuzenveld en Slotermeer zijn als onderdeel van de Westelijke Tuinsteden gebouwd in de jaren ‘50 en ‘60. Slotermeer werd als eerste ‘tuinstad’ ontwikkeld, vanuit het principe dat elke woning zoveel mogelijk zon en natuurlijk daglicht ontvangt. Een deel van Slotermeer is beschermd stadsgezicht en grote delen van Slotermeer maken deel uit van het door het Rijk aangewezen ‘Wederopbouwgebied Westelijke Tuinsteden’. Met landschapspark De Bretten, het Gerbrandypark, het Eendrachtspark en de Tuinen van West is dit gebied één van de groenste plekken van Amsterdam. Sinds een paar jaar horen ook Sloterdijk en Westpoort, aan de noordkant van de Haarlemmerweg, tot dit groene stadsdeel.