Artemisstraat 180 1076DW Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Huurprijs € 1.745 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Representatieve kantoorruimte gelegen in het Olympische Kwartier in Amsterdam Oud Zuid

OBJECT
Het Olympisch Kwartier bestaat uit een drietal gebouwen met ruim 3.000 m˛ commerciële ruimte en 412 zeer luxe woningen. Dit zijn woningen in het hoge huursegment, voor de doelgroep die gesteld is op service, luxe en comfort. De bewoners hebben beschikking over een zwembad, sauna en fitnessruimte. Maar ook over werkunits, gastenverblijven, kinderopvang, allerlei servicediensten en ruim voldoende parkeergelegenheid. Het aan te bieden object betreft een kantoor-/bedrijfsruimte van 79,4 m˛ VVO gelegen op de begane grond op een hoek in gebouw ‘Vaandeldrager’.

LOCATIE
Het object is gelegen in de Stadionbuurt in Amsterdam Zuid. Een prachtig nieuw woon-/werkgebied naast het fraai gerestaureerde Olympisch Stadion en The Olympic met zowel het Vondelpark als het Amsterdamse Bos op korte afstand. Tevens zijn er tal van trendy horeca- en uitgaansvoorzieningen in de omgeving, zoals MaMa Kelly, Ron Gastrobar, Vascobelo en het Amsterdamse Proeflokaal.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer: Goed bereikbaar middels eigen vervoer dankzij de op- en afritten van de A-10 ring (afslag S108) op enkele autominuten afstand gelegen.
Openbaar vervoer: Per openbaar vervoer is de locatie uitstekend bereikbaar met tramlijnen 16 en 24 en buslijnen 23, 142, 170, 172, 222 en 245.

PARKEREN
Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van het Olympisch Stadion. Voor parkeerplaatsen (zgn. abonnementen) gelden de volgende huurprijzen:
- € 2.650,- per parkeerplaats per jaar (ma-vrij van 7-19 uur);
- € 3.350,- per parkeerplaats per jaar (7 dagen per week, 24 uur).
Tevens zijn er voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden langs de openbare weg.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object is onder meer voorzien van de navolgende voorzieningen:
- eigen entree;
- houten vloer;
- verwarming middels radiatoren;
- pantry;
- sanitaire voorzieningen;
- te openen ramen.

VERHUURBARE VLOEROPPERVLAKTE
Circa 79,4 m˛ gelegen op de begane grond.

HUURPRIJS
€ 1.745,00 per maand, te vermeerderen met BTW en servicekosten.

SERVICEKOSTEN
€ 10,00 per m˛ per jaar, te vermeerderen met BTW.

De servicekosten kunnen omvatten:
- glasverzekering (al het lichtdoorlatend glas in ramen buitengevels);
- glasbewassing algemeen;
- beveiliging;
- huismeester;
- onderhoud van terrein en groenvoorzieningen;
- overige servicekosten;
- (laten) verrichten van kleine herstellingen;
- 5% administratiekosten over bovengenoemde leveringen en diensten.

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst wordt aangegaan op basis van het model van verhuurder (gebaseerd op het ROZ model 2003).

HUURTERMIJN
5 of 10 jaar met verlengingsmogelijkheden van telkens 5 jaar.

HUURBETALING
Per kwartaal vooruit.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie conform model verhuurder (gebaseerd op het ROZ model) ter grootte van 3 maanden huur, BTW en servicekosten.

BESCHIKBAARHEID
In overleg, doch op korte termijn.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-02-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Artemisstraat 180 1076DW Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

naar Artemisstraat 180 1076DW Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand