Assendelftstraat 67 1013SN Amsterdam, Spaarndammerbuurt Zuidwest

Bewaar object
Bouwjaar
1980
Woonoppervlakte
87 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Geweldig lichte en ruime 4-kamerwoning (circa 87 mē) met heerlijk balkon op het zuidwesten van circa 5 mē en berging in de onderbouw.

De woning ligt midden in de Spaarndammerbuurt. Een fantastische woonwijk volop architectonische blikvangers, zoals ‘Het Schip’ van architect Michel de Klerk. De buurt sluit binnenkort aan op de nieuwe woonwijk de Houthaven, gesitueerd aan Het IJ, waar een groot park wordt gerealiseerd. Het Westerpark, het Haarlemmerplein en de Jordaan liggen op loopafstand. Het Centraal Station en station Sloterdijk bevinden zich op slechts tien minuten fietsen en er zijn diverse bus- en tramlijnen in de directe omgeving.

De woning is gelegen op de eerste verdieping van een solide jaren '80 wooncomplex. De woning is ideaal gesitueerd, aan een gezellig pleintje met aan een rustige straat met eenrichtingsverkeer en met ruime parkeergelegenheid voor de deur. Zowel de Spaarndammerstraat met diverse winkels en horecagelegenheden als het Westerpark zijn letterlijk om de hoek. De woning is goed bereikbaar met eigen vervoer (A10, S101) en met het openbaar vervoer.

Indeling:

Eerste verdieping:
Entree, ruime hal met toegang tot bijna alle vertrekken, separaat toilet en aan het einde de bergruimte. Badkamer met wasmachine-aansluiting, wastafel en douche. Drie ruime slaapkamers aan de achterzijde. Ruime woonkamer van circa 22 mē met aangrenzend de keuken die toegang biedt tot het balkon op het (zuid)westen. Kastruimte met C.V.-installatie.

Berging in de onderbouw (circa 5 mē).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 87 mē;
- Bouwjaar 1980;
- Servicekosten EUR 128,- per maand;
- Berging in de onderbouw;
- C.V.-ketel (Intergas HR Combi 2017);
- Erfpacht afgekocht t/m 31-10-2030;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Anti speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Projectnotaris Loyens & Loeff te Amsterdam;
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1980

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
87 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.