Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Avercampstraat 62 1072RB Amsterdam, Lizzy Ansinghbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1981-1990
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

THE APARTMENT IS NOT AVAILABLE FOR SHARING.

Fully furnished, light and bright 2 bedroom apartment with 2 balconies in the popular pijp area.

Surroundings:
The property is located in the bustling and popular "de pijp" which is a neighbourhood famous for its restaurants, cafes, the market and boutique shops. Excellent public transport facilities – tram as well as the north/south metro line - in the near vicinity and easy commute to the Amsterdam ring road.

Layout:
Open plan living room with dining area, fully equipped open kitchen and balcony.
Bathroom with shower washbasin with mirror and toilet. The two bedrooms are located at the rear. From the large bedroom you have access to the second balcony. Master bedroom is equipped with a double bed. Second bedroom with bedcouch.

Particulars:
• 60 m²
• 2 balconies
• fully furnished
• light and bright apartment
• open kitchen
• 2 bedrooms

For rent excluding utilities g/w/e television and internet.

Available per half of February.

Preferably for rent for expats with owners' prior consent.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2019
Status
In onderhandeling
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²
Inhoud
180 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.