Baandervesting 73 1135DE Edam, Edam-Oude kom

Bewaar object

Omschrijving

Wonen in een vesting...

Even terug naar de tijd van ridders en kastelen waarbij brede grachten de kasteelheren en jonkvrouwen beschermden tegen indringers. Deze tijdreis kun jij nu ook maken maar dan zonder tijdmachine tijdens onze tour langs Baandervesting 73 in Edam.
De tijdreis begint al als je de stad Edam binnen komt rijden. In 1357 kreeg Edam stadsrechten van graaf Willem V. Deze stad ademt historie en het is dan ook niet voor niets dat toeristen deze plek graag bezoeken. Het prachtige centrum met de Dam en tal van monumentale huizen is een bezoek zeker waard. Jij kunt dit trouwens lopend doen want de Baandervesting ligt binnen de kom van Oud-Edam.

Ook het huis zelf is een bezoekje zeker waard. Deze in 1995 gebouwde woning beschikt namelijk over hoogwaardige isolatie, ankerloze spouwmuren en hardhouten kozijnwerk met isolatieglas.
Dit houdt in dat je comfortabel kunt wonen en waarbij je ook ziet dat hier rekening gehouden is met de omgeving waarin het is gebouwd. De buitengevel heeft de looks van vroeger.
De brede gracht die je voor het huis ziet, is in de winter de ijsbaan van Edam. In de zomer pak je je bootje en vaar je zo door richting het IJsselmeer.
Voor het huis vind je geen drukke autoweg maar een voet- en fietspad. De kinderen kunnen hier dus rustig buiten spelen zonder dat je je druk hoeft te maken over voorbij racende auto's.
Toch hoef je geen einden te lopen met volle boodschappentassen. De auto kun je eenvoudig achter het huis parkeren.

Laten we samen ook even binnen gaan kijken.
We gaan het huis binnen door de voordeur en komen in de hal. Hang je jas even op en loop met ons mee naar de lichte en ruime woonkamer met half open keuken.
De zitkamer vind je aan de voorzijde van het huis en de woonkamer beslaat de hele lengte van het huis. Aan ruimte heb je hier zeker geen gebrek. Het huis is maar liefst 6 meter breed en dat vind je terug in het hele huis. Op de grond ligt een mooie laminaatvloer, de wanden zijn strak gestuukt en de radiatoren zijn mooi weggewerkt achter een radiatorombouw. Aan de achterkant van het huis zie je de luxe keuken.
De moderne keuken is zeker een pronkstuk in het huis. Deze is in 2017 geplaatst en dus nog helemaal nieuw. Natuurlijk heb je hier alle keukenapparatuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inductie kookplaat, een koelkast, een vaatwasser en een combi-oven. Het aanrechtblad is bovendien van graniet en maakt het helemaal af!
De openslaande deuren aan de achterzijde van het huis zorgen voor lekker veel lichtinval in de woonkamer maar zorgen ook dat je op warme dagen van de tuin een verlengstuk van je huis kunt maken. De tuin is gelegen op het Noord-Westen en hier kun je genieten van de middag- en late avondzon. Achter in de tuin zie je een vrijstaande stenen berging. Dit is natuurlijk een super handige bergplek voor je klusgereedschap en je tuinspullen maar ook de fietsen kun je hier goed kwijt.

De trap naar de eerste verdieping vind je in de tussenhal. Hier zie je trouwens ook het toilet. Op de eerste verdieping vind je de badkamer, een apart toilet en 3 slaapkamers. De rechte wanden op deze verdieping in combinatie met de breedte-maat van 6 meter zorgen ervoor dat je ook op deze verdieping meer dan genoeg ruimte hebt. Bovendien zijn in de slaapkamers de wanden gestuukt en liggen op de vloer witte grenen delen.
De badkamer is neutraal en voorzien van een rainshower, ligbad en wastafel.

Nog een verdieping hoger zie je een overloop met vaste kast, waarin plek is voor de wasmachine en droger, en nog eens 2 ruime slaapkamers. In deze kamers ligt op de vloer marmoleum. In beide kamers zorgen grote dakramen voor lekker veel lichtinval.

Heb je nog veel losse spullen die je niet iedere dag nodig hebt? Maar liefst 2 bergvlieringen zijn de plek waar je deze zaken goed kwijt kunt.

Je hebt vast al gemerkt dat wij fan zijn van Edam. Dat komt zeker ook door de handige ligging. Edam ligt op korte afstand van steden als Purmerend en Hoorn maar ook Amsterdam is makkelijk te bereiken. Het busstation van Edam ligt op slechts 5 fietsminuten van het huis. De bus brengt je vervolgens in minder dan 25 minuten naar Amsterdam CS.

De ligging in het centrum, nabij het park gelegen tussen de Baandervesting en de karakteristieke historische "Kettingbrug" op voormalige sluiskolk aan de Oosterkade, maken het wonen op deze locatie tot een feest. "Rust in het centrum van Edam" zijn de kernwoorden. Kom jij binnenkort een keer met ons kijken?
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-01-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²
Perceeloppervlakte
97 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Baandervesting 73 1135DE Edam, Edam-Oude kom

naar Baandervesting 73 1135DE Edam, Edam-Oude kom
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand