Bachplein 11 1077GH Amsterdam, Beethovenbuurt

Vraagprijs € 1.900.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
183 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
107 m²

Omschrijving

Karakteristiek royaal herenhuis gelegen in een rustig deel van stadsdeel Oud Zuid nabij de Beethovenstraat en het Beatrixpark; dit deel staat bekend om haar brede stoepen en lanen. Het woonhuis bevindt zich aan het unieke en sfeervolle Bachplein met uitzicht op het plantsoen en is gebouwd in de Amsterdamse School Stijl. Het Bachplein wordt door velen gezien als het mooiste plein van Amsterdam en is een oase van rust middenin de stad.

De vergunning is verleend om een kelder uit te graven en de fundering te herstellen (netto oppervlakte ca. 55-60 m², bruto hoogte 2900 cm min plafond en vloer). Conform de vergunning d.d. 22 maart 2018 en de laatst uitgebrachte offerte van de
aannemer. De woning dient geheel gerenoveerd te worden, dus nog in te richten naar uw eigen smaak en woonwensen.

Indeling:
U komt de woning binnen in het ruime tochtportaal voorzien van origineel en prachtig Carrara marmer. Daarna volgt de ruime hal met toilet en de trap naar boven en de kelder en toegang naar de ruimte voor de 'keuken'. De woonkamer heeft een open haard en openslaande deuren naar de achtertuin op het zuidwesten. Een eventuele doorbraak tussen de 'keuken' en de woonkamer is reeds vergund; hierdoor is de mogelijkheid gecreëerd om de keuken in de woonkamer te plaatsen en van de oude keuken een ruime eethoek te maken.

Eerste verdieping:
Overloop, mogelijkheid voor 4 slaapkamers, badkamer en toilet. Deze verdieping beschikt over twee balkons op het zuidwesten. De voorzijde kijkt uit over het prachtige Bachplein.

Tweede verdieping:
Dit is thans een overloop met een grote ruimte waarin de originele houten balken zeer mooi tot hun recht komen; hiervan zou eventueel een waanzinnige master bedroom gecreëerd kunnen worden. Deze ruimte heeft openslaande deuren naar het ruime dakterras (ca. 33 m²) op het zuidwesten. Om nog meer natuurlijk licht te creëren is er reeds een vergunning vergeven voor het plaatsen van twee dakramen.

Woonomgeving:
Het woonhuis is gelegen op een uitstekende en gewilde locatie in de directe nabijheid van vele voorzieningen.
De bereikbaarheid is erg goed, dankzij de centrale ligging tussen de kantorenlocatie Amsterdam Zuid-As en nabij de Beethovenstraat.
Zowel met eigen vervoer evenals openbaar vervoer (Station zuid-WTC) is de regio Groot-Amsterdam en Schiphol snel en eenvoudig te bereiken. Parkeren kan in de buurt middels een vergunningensysteem, waarbij thans twee parkeervergunningen beschikbaar zijn.
Winkelcentrum Gelderlandplein, de chique Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat zijn op korte afstand gelegen en bieden een aangenaam en gewaardeerd winkelcomfort. De omgeving van de Beethovenstraat kenmerkt zich door het diverse en stijlvolle aanbod van luxe kwaliteitswinkels, boutiques en trendy bars, restaurants en terrassen. Verschillende zeer goed aangeschreven basis- en middelbare scholen, het Concertgebouw/Museumplein en het Beatrixpark zowel als het Vondelpark, zijn eveneens op korte afstand gelegen. Kortom: een heerlijke plek in de stad, rustig doch centraal, goed parkeren en veel gezelligheid in de buurt.

Bijzonderheden:
• woonoppervlakte ca. 183 m²
• de vergunning is verleend voor het uitgraven van een kelder van 60 m² en herstel van de fundering
• gelegen op erfpacht grond
• ruim dakterras + 2 balkons gelegen op het zuidwesten
• tuin gelegen op het zuidwesten
• geheel naar eigen wens in te delen en af te werken
• er is voor de indeling en afwerking een ontwerp gemaakt door Studio Robin Sluijzer
• oplevering in overleg

++++++++++

Characteristic spacious townhouse located in a peaceful part of district Oud Zuid near the Beethovenstraat and the Beatrixpark; this part is known for her wide sidewalks and avenues. The house is located on the unique and atmospheric Bachplein with view of the public garden and was built in the Amsterdam School style. The Bachplein is seen by many as the most beautiful square of Amsterdam and is an oasis of tranquility in the middle of the city.

The permit has been granted to excavate a basement and restore the foundation (net area approx. 55-60 m², gross height 2900 cm minus ceiling and floor). In accordance with the permit dating from March 22nd, 2018 and the last quotation
issued. The house needs to be completely renovated, so it can be arranged to your own taste and wishes.

Layout:
You enter the house in the spacious entrance hall provided with original and beautiful Carrara marble. Then comes the spacious hall with toilet and staircase that leads upstairs and the basement and access to the space for the 'kitchen'. The living room has a fireplace and outward-opening doors to the backyard facing southwest. A permit to potentially knock through the wall between the "kitchen" and the living room has already been issued; this creates the possibility to place the kitchen in the living room and turn the old kitchen into a spacious dining area.

First floor:
landing, possibility to create 4 bedrooms, bathroom and toilet. This floor is provided with two balconies facing southwest. The front has a view of the beautiful Bachplein.

Second floor:
At present this is a landing with a large space in which the original wooden beams are beautifully displayed; this could potentially be turned into a magnificent master bedroom. This space has outward-opening doors to the spacious roof terrace (approx. 33 m²) facing southwest. In order to create more natural light a permit to install two skylights has already been issued.

Residential environment:
The house is located on an excellent and popular location in the immediate vicinity of many amenities.
The accessibility is very good, thanks to the central location between the office location Amsterdam Zuidas and near the Beethovenstraat.
Both by car as well as by public transport (Station-Zuid WTC) the greater Amsterdam region and Airport Schiphol can be reached easily and quickly.
Parking can be done in the neighborhood by means of a licensing system, with two parking permits currently available.
Shopping Center Gelderlandplein, the chic Beethovenstraat and the Cornelis Schuytstraat are located a short distance away and offer pleasant and valued shopping comfort. The surrounding area of the Beethovenstraat characterizes itself by the diverse and stylish range of luxury quality stores, boutiques and trendy bars, restaurants and terraces. Several very well-regarded primary and high schools, the Royal Concertgebouw/Museumplein and the Beatrixpark as well as the Vondelpark, are also located a short distance away. In short: a wonderful place in the city, peaceful yet central, easy parking and lots of conviviality in the neighborhood.

Particularities:
• living area approx. 183 m²
• the permit has been granted for the excavation of a basement of 60 m² and repair of the foundation
• located on leasehold land
• spacious roof terrace + two balconies facing southwest
• garden facing southwest
• can be arranged and finished according to your own wishes
• a design was made by Studio Robin Sluijzer for the layout and finishing
• transfer in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
183 m²
Perceeloppervlakte
107 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..