Bachplein 13 1077GH AMSTERDAM, Beethovenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

BACHPLEIN 13 , 1077 GH AMSTERDAM ( See English translation below )

STIJLVOL WONEN IN HET CHIQUE AMSTERDAM OUD-ZUID

Zeer fraaie en royale hoek-villa, gelegen aan een rustig pleintje in het chique Amsterdam Oud-Zuid.
Dit fijne en stoere familie huis is gebouwd in Amsterdamse School Stijl en heeft een woonoppervlakte van ca. 248 m2 en is gunstig gesitueerd, nabij het Beatrixpark en de Beethovenstraat.

Woonomgeving:
Het prachtige woonhuis is gelegen op een uitstekende en gewilde locatie in de directe nabijheid van vele voorzieningen.
De bereikbaarheid is erg goed, dankzij de centrale ligging tussen de kantoren locatie Amsterdam Zuid-As en nabij de Beethovenstraat.
Zowel met eigen vervoer evenals openbaar vervoer ( Station zuid-WTC ) is de regio Groot-Amsterdam en Schiphol snel en eenvoudig te bereiken.
Parkeren kan in de buurt middels een vergunningensysteem, waarbij thans twee parkeervergunningen beschikbaar zijn.
Shopping Centre Groot-Gelderlandplein, de chique Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat zijn op korte afstand gelegen en bieden een aangenaam en gewaardeerd winkelcomfort. De omgeving van de Beethovenstraat kenmerkt zich door het diverse en stijlvolle aanbod van luxe kwaliteitswinkels, boutiques en trendy bars, restaurants en terrassen. Verschillende basis- en middelbare scholen, het Concertgebouw/Museumplein en het Beatrixpark zowel als het Vondelpark, zijn eveneens op korte afstand gelegen. Kortom: een heerlijke plek in de stad, rustig doch centraal, goed parkeren en veel gezelligheid in de buurt.

Indeling:
Begane grond: entree met originele marmeren vestibule en toegang naar de ruime hal met een garderobekast en gasten toilet. De hal geeft toegang naar alle kamers op de begane grond en naar een sta-hoge kelder. De ruime kelder van ca. 30 m2 heeft een hoogte van ca. 1,90 meter. De zeer royale en brede woonkamer heeft een gas-open haard met marmeren schouw en inbouwkasten. De ruime eetkamer en-suite is gelegen aan het plein en biedt een prachtig uitzicht over het groen. De hal geeft tevens toegang naar de keuken welke voorzien van diverse inbouw apparatuur en een granieten aanrechtblad. De keuken geeft toegang naar een klein hoektuintje.

1e verdieping: middels een fraaie trap bereikt u de eerste verdieping met riante overloop met studieruimte met hoge deuren en frans balkon. De master bedroom is gelegen aan de voorzijde van het huis en heeft een balkon.
De luxe en in marmer uitgevoerde badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche en een dubbele wastafel.
Op de overloop bevindt zich een separaat toilet. De tweede royale slaapkamer heeft een gas open haard en openslaande deuren naar een balkon.
Voorts bevindt zich op deze verdieping een kastenkamer met ingebouwde inloop kasten.
De speciaal voor dit huis ontworpen fraaie en brede design-trap geeft toegang naar de tweede verdieping waar zich twee ruime slaapkamers bevinden. Beide slaapkamers hebben openslaande deuren die toegang geven naar een prachtig aangelegd en zonnig dakterras op het Zuiden gelegen. De tweede luxe uitgevoerde badkamer heeft een ligbad, inloop douche, toilet en een wastafel.

In de kelder bevindt zich de wasruimte met wasmachine- en drogeraansluiting.

In het gehele huis ligt een luxe parketvloer.


Bijzonderheden:

* Hoekvilla in Amsterdams School Stijl.
* Bouwjaar : ca. 1927
* Woonoppervlakte : ca. 248 m2.
* Bruto inhoud: ca. 931 m3.
* Kelder : ca. 30 m2.
* Dakterras op het Zuiden gelegen ca. 22 m2.
* 6 kamers in totaal.
* 4 slaapkamers.
* 2 luxe badkamers.
* 3 toiletten.
* Hard houten kozijnen met dubbele beglazing.
* Alarmsysteem.
* Gelegen op erfpacht grond.
* Erfpachtcanon: € 4.388,84 per jaar.
* Tijdvak erfpacht: 16-05-2004 tot 15-05-2054
* Erfpachtvoorwaarden AB 1994
* 5 jaarlijkse canonindexering.
* Perceeloppervlakte: 114 m2.
* Voorbehoud gunning verkoper.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ENGLISH SUMMARY

ELEGANT URBAN LIVING IN AMSTERDAM OLD-SOUTH

Beautiful and spacious corner house with small garden and sunny roof terrace. This magnificent six room house is located in a residential, quiet and child-friendly area. The leafy and lush square is situated within walking distance of the British School, the Beatrixpark and high end quality shops in Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat. Good public transport connections are available such as a variety of tramlines and even ( train ) station Amsterdam South-WTC is within walking distance.
Easy parking in the area and two parking permits available at this moment.

Particulars :
* Corner house/villa
* Construction period : approx. 1927.
* Total living space : approx. 248 m2.
* Gross content : approx. 931 m3.
* Cellar : approx. 30 m2.
* Roof terrace facing South approx. 22 m2.
* 6 rooms in total.
* 4 bedrooms.
* 2 luxurious bathrooms.
* 3 toilets.
* Double glazed windows.
* Alarm system.
* Leasehold.
* Annual ground rent : € 4.388,84
* Leasehold period : 16-05-2004 up to 15-05-2054
* Leasehold Conditions Municipality of Amsterdam GC 1994
* 5 yearly ground rent indexation.
* Property surface : approx. 114 m2.
* Sale with owners prior consent

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-06-2018
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
248 m²
Perceeloppervlakte
114 m²
Inhoud
931 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Bachplein 13 1077GH AMSTERDAM, Beethovenbuurt

naar Bachplein 13 1077GH AMSTERDAM, Beethovenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand