Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Baden Powellweg 44 F 1069LH Amsterdam, Dorp Sloten

Bewaar object

Omschrijving

 • 34 koopappartementen, inclusief parkeerplaats en berging in onderliggende parkeergarage
 • 11 woningtypen
 • 2 tot 5-kamerappartementen
 • oppervlakte vanaf ca. 84 m² tot ca. 127 m²
het Diep’ biedt plaats aan 34 schitterende koopappartementen, verdeeld over vijf woonlagen. Zes appartementen, waaronder vier speelse split-levelwoningen vormen samen de begane grond. Een vijfde appartement beschikt over een zeer ruim terras, grenzend aan de binnentuin van NieuwZeeland. Bovenliggende vier etages zijn identiek aan elkaar en huisvesten ieder zeven uiteenlopende appartementen met buitenruimte

-

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-11-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Makelaars

 • Van der Linden Makelaardij
  0205712712
  info.amsterdam@vanderlinden.nl
  http://www.vanderlinden.nlMVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Baden Powellweg 44 F 1069LH Amsterdam, Dorp Sloten

naar Baden Powellweg 44 F 1069LH Amsterdam, Dorp Sloten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand