Vorige | Volgende

Balboastraat 44 hs 1057VX Amsterdam, Balboaplein e.o.

Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
52 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Casco benedenwoning van circa 52 m met een royale tuin van circa 63 m met houten schuur gelegen op eigen grond. Een ideale woning om (vergunningsvrij) uit te bouwen en helemaal naar eigen smaak in te delen en te renoveren. De woning ligt in een rustige straat in een populaire en centrale buurt in Amsterdam West (voorheen de Baarsjes). ENGLISH TEXT BELOW

DE WONING
Open portiek. Eigen opgang vanaf de begane grond. De woning verkeert in een casco staat met de mogelijkheid om circa 22 m (vergunningsvrij) uit te bouwen waardoor de totale woonoppervlakte op circa 74 m kan komen. De VvE heeft reeds ingestemd met een (vergunningsvrije) uitbouw. Er is reeds sprake van volledig dubbel glas. Tekeningen van de constructie en fundering en plattegronden zijn aanwezig.

DE LIGGING
Het appartement is centraal gelegen in een rustige straat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes). In de nabije omgeving vindt u alle soorten voorzieningen, zoals op het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat met diverse horecagelegenheden en winkels. Het appartement is zeer goed bereikbaar met de auto via de Ring A-10 (afslag S105) en het openbaar vervoer. De wachttijd voor een parkeervergunning bedraagt thans 1 maand (vergunninggebied West 1.2 - peildatum juni 2019).

VERENIGING VAN EIGENAREN
De Vereniging van Eigenaren "De Ontdekking 1" is gelegen aan de Cabralstraat, Balboastraat en Hudsonstraat en bestaat uit 104 appartementsrechten. De VvE wordt professioneel geadministreerd door Twinss VvE Beheer. De maandelijkse servicekosten bedragen circa 215. De algemene reserve en onderhoudsreserve bedroeg per 1 januari 2019 circa 426.000,-. Er is een meerjaren onderhoudsplan in voorbereiding.

BIJZONDERHEDEN:
- Casco benedenwoning van circa 52 m mt potentie (meetrapport aanwezig);
- Mogelijkheid tot vergroten van de woonoppervlakte tot circa 74 m - VvE heeft reeds ingestemd met een (vergunningsvrije) uitbouw;
- Tuin van circa 63 m incl. een houten schuur van circa 18 m;
- Servicekosten bedragen thans circa 215 per maand;
- Er is sprake van eigen grond;
- Tekeningen van de constructie en fundering en plattegronden zijn aanwezig;
- Volledig dubbel glas;
- Ouderdomsclausule, asbestclausule en verklaring niet-eigen bewoning van toepassing;
- Projectnotaris Kasper te Amsterdam.

Ground floor apartment of approximately 52 m with a spacious garden of approximately 63 m with a wooden shed located on free hold ground. An ideal home to expand (license-free) and to organize and renovate to your own taste. The house is in a quiet street in a popular and central neighborhood in Amsterdam West.

THE HOUSE
Open porch. Own entrance from the ground floor. The house is in a hull state with the possibility to expand approximately 22 m (license-free) so that the total living space can be approximately 74 m. The Association has already agreed to a (license-free) extension. There is already full double glazing. Drawings of the construction and foundation and floor plans are available.

LOCATION
The apartment is centrally located in a quiet street in Stadsdeel West. In the vicinity you will find all kinds of facilities, such as on Mercatorplein and Jan Evertsenstraat with various catering establishments and shops. The apartment is very easily accessible by car via the Ring A-10 (exit S105) and public transport. The waiting time for a parking permit is currently 1 month (permit area West 1.2 - reference date June 2019).

OWNERS ASSOCIATION
The Association of Owners is located on Cabralstraat, Balboastraat and Hudsonstraat and consists of 104 apartment rights. The Association is professionally administered by Twinss VvE Beheer. The monthly service costs amount to approximately 215. The general financial reserve and maintenance financial reserve amounted to approximately 426,000 on January 1, 2019. A multi-year maintenance plan is being prepared.

PARTICULARITIES:
- Casco ground floor apartment of approximately 52 m (measurement report available);
- Possibility of increasing the living space to approximately 74 m - Association has already agreed to a (license-free) extension;
- Garden of approximately 63 m incl. a wooden shed of approximately 18 m;
- Service costs currently amount to approximately 215 per month;
- Located on free hold ground;
- Drawings of the construction and foundation and floor plans are available;
- Fully double glazed;
- Old age clause, asbestos clause and declaration of non-self-occupancy apply;
- Project notary Kasper in Amsterdam.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-09-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofdweg e.o.

Hoofdweg en omgeving is een wijk in stadsdeel 'De Baarsjes', dataan de westkant van Amsterdam, net buiten het centrum ligt. De wijk wordt gekenmerkt door bouw in Amsterdamse Schoolstijl en is met zon 10.000 inwoners qua inwoneraantal een middelgrote wijk, waar van de bijna 6000 woningen 100% gezinswoningen is.
Hoofdweg: hoofdstraat Plan West
De straat liep in eerste instantie vanaf het Surinameplein tot aan het Mercatorplein en vormde de hoofdstraat van Plan West, het vervolg op Plan Zuid van Berlage. Later werd de straat doorgetrokken tot aan het Bos en Lommerplein. De naam van de straat stamt uit 1919 toen deze nog in de gemeente Sloten lag. Het was een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken (want dat waren het toen) van Sloten. Nadat Sloten in 1921 bij Amsterdam werd getrokken bleef de Hoofdweg haar naam behouden.
Hip and happening Hoofdweg
Sinds enkele tientallen jaren zijn in De Baarsjes en dus ook op en rondom de Hoofdweg meer en meer trendy cafes, restaurants en koffiespots te vinden. De meeste hotspots vind je langs de Jan Evertsenstraat en rond het Mercatorplein.Populaire cafs zijn bijvoorbeeld buurtkroeg Bar Baarsch of het altijd gezellige bar Spek op de hoekwaar je aan het water kunt zitten. Voor een clubavond kun je terecht bij Club 8. Ben je op zoek naar rust of een speeltuin, dan kun je twee fantastische parken om de hoek van de Hoofdweg vinden: het Rembrandtpark en Erasmuspark.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder