Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Balboastraat 46 hs 1057VX Amsterdam, Balboaplein e.o.

Bewaar object
Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Leuke en lichte benedenwoning met tuin en ruim tuinhuis gelegen op een geliefde locatie in de Baarsjes! De woning heeft een praktische indeling waarbij de woonkamer met open keuken is gelegen aan de achterzijde met toegang tot de ruime tuin. Het tuinhuis van 18 m˛ heeft aansluiting van elektra en water en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

In een aantrekkelijk deel van stadsdeel de Baarsjes - nabij het Mercatorplein - tussen de Hoofdweg en de Admiralengracht, ligt deze leuke woning op de begane grond met een ruime tuin op het westen.

Omgeving:
In de buurt treft u vele voorzieningen zoals winkels, horeca en scholen. Het gezellige Mercatorplein met veel winkels en de openbare bibliotheek ligt op loopafstand. Verder biedt de Jan Evertsenstraat en de Kinkerstraat diverse horeca- en winkelgelegenheden. De buurt bruist, onder andere met cafés/restaurants als Cook, Zurich, Somm, Frits, Radijs, de Partizaan en Whitelabel Coffee. Daarnaast treft u in de nabije omgeving diverse parken aan, waaronder het Rembrandtpark en Erasmuspark, waar het heerlijk toeven is. De woning heeft tevens een prima ligging ten opzichte van het openbaar vervoer en uitvalswegen. Het centrum van Amsterdam ligt op fietsafstand.

Indeling:
Tochtportaal, hal, trapkast met meterkast, badkamer met douche, wastafel en toilet. Ruime woonkamer met toegang tot de half-open keuken met C.V.-installatie aan de buitenzijde van de woning. Vanuit de woonkamer en keuken is er toegang tot de ruime tuin gelegen op het westen! De slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde. Aan de achterzijde van de tuin is een ruim tuinhuis gelegen met 2 kamers.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 50,7 m˛ (NEN2580 meetcertificaat aanwezig);
- Bouwjaar 1924;
- Tuin van bijna 60 m˛ gelegen op het westen;
- Tuinhuis van 18 m˛;
- Erfpacht afgekocht t/m 15 juli 2055;
- Actieve en professioneel beheerde VVE;
- Maandelijks VvE bijdrage € 219,-;
- Energielabel D;
- Oplevering in overleg, kan per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-07-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofdweg e.o.

Hoofdweg en omgeving is een wijk in stadsdeel 'De Baarsjes', dataan de westkant van Amsterdam, net buiten het centrum ligt. De wijk wordt gekenmerkt door bouw in Amsterdamse Schoolstijl en is met zo’n 10.000 inwoners qua inwoneraantal een middelgrote wijk, waar van de bijna 6000 woningen 100% gezinswoningen is.
Hoofdweg: hoofdstraat Plan West
De straat liep in eerste instantie vanaf het Surinameplein tot aan het Mercatorplein en vormde de hoofdstraat van Plan West, het vervolg op Plan Zuid van Berlage. Later werd de straat doorgetrokken tot aan het Bos en Lommerplein. De naam van de straat stamt uit 1919 toen deze nog in de gemeente Sloten lag. Het was een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken (want dat waren het toen) van Sloten. Nadat Sloten in 1921 bij Amsterdam werd getrokken bleef de Hoofdweg haar naam behouden.
Hip and happening Hoofdweg
Sinds enkele tientallen jaren zijn in De Baarsjes en dus ook op en rondom de Hoofdweg meer en meer trendy cafe’s, restaurants en koffiespots te vinden. De meeste hotspots vind je langs de Jan Evertsenstraat en rond het Mercatorplein.Populaire cafés zijn bijvoorbeeld buurtkroeg Bar Baarsch of het altijd gezellige bar Spek op de hoekwaar je aan het water kunt zitten. Voor een clubavond kun je terecht bij Club 8. Ben je op zoek naar rust of een speeltuin, dan kun je twee fantastische parken om de hoek van de Hoofdweg vinden: het Rembrandtpark en Erasmuspark.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder