Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Balearenlaan 74 1060TL Amsterdam, De Aker Oost

Bewaar object
Bouwjaar
2003
Woonoppervlakte
172 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
142 m²

Omschrijving

Zeer fraai gelegen HERENHUIS met een ruime INPANDIGE GARAGE met aan de voorkant voldoende ruimte voor twee parkeerplaatsen op eigen terrein en uitzicht in de tegenoverliggende straat.
Aan de achterzijde ligt op het zuidwesten een heerlijke ZONNIGE TUIN AAN HET WATER met uitzicht op een ecologische zone.
Aan de achterzijde bevindt zich tevens een zonnig BALKON/DAKTERRAS.

De woning ligt in een rustige, kindvriendelijke woonwijk in De Aker en in de nabijheid van winkelcentrum De Dukaat, scholen, diverse sportmogelijkheden, openbaar vervoer (o.a. tramlijn 1) en de uitvalswegen A4, A5, A9 en A10.

Totaal grondoppervlak 142m2.
Totaal woonoppervlak ca. 172m2.
Inhoud ca. 415 m3.
Bouwjaar 2003.

Indeling: royale entree met uitgebreide meterkast, lichte toiletruimte, sfeervolle en lichte tuinkamer met openslaande deuren naar de heerlijke zonnige tuin aan het water.

1e Etage: lichte overloop, ruime en lichte woonkamer met grote, hoge ramen en openslaande deuren naar de aparte eetkeuken, moderne eetkeuken gelegen aan de voorzijde van de woning welke is voorzien van een 5-pits gasfornuis met oven, afzuigkap, vaatwasser, spoelbak, separaat keukenblok met koelkast, vriezer en magnetron.

2e Etage: royale overloop, sfeervolle slaapkamer met een prachtig schuin oplopend hoog plafond van maar liefst 4,60 m. hoog! Riante slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft een mooi zich op het achtergelegen water en de ecologische zone, moderne ruime badkamer met luxe ligbad, aparte douche met glazen deur, toilet, dubbele wastafel, grote spiegel met verlichting, handdoekradiator en mechanische ventilatie.

3e Etage: sfeervolle slaapkamer met grote raampartij en openslaande deuren naar het zonnige balkon, praktische ruimte met CV ketel, wasmachine aansluiting, mogelijkheid voor plaatsen van een wasdroger, spoelbak, mechanische ventilatie-unit en praktische legplanken.

Oplevering in overleg.

Eigendom belast met het recht van erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam. De canon is afgekocht t/m 31-01-2049.

Bijzonderheden:
- in 2017 is de dakbedekking van het balkon vernieuwd
- Het houtwerk aan de buitenzijde is tussen 2010 en 2017 geschilderd
- De woning is geheel voorzien van mooie glad gestucte wanden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-10-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
172 m²
Perceeloppervlakte
142 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Middelveldsche Akerpolder

De Middelveldsche Akerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West aan de westzijde van Amsterdam en is een van de drooggelegde polders waaruit de stad bestaat. Deze polder behoorde, net als de Sloter/Riekerpolder en Hoofdweg en omstreken, tot 1921 tot de gemeente Sloten. In 1921 werd deze gemeente door Amsterdam geannexeerd en sindsdien behoren deze wijken dus Amsterdam toe.
De Middelveldsche Akerpolder: van polder tot stad
Het gebied was van oorsprong veenweide en lag tussen de Osdorperweg en het Haarlemmermeer.In de 19e eeuw werd het gebied ingepolderd en uitgeveend om het als tuinbouwgrond te kunnen gebruiken. De molen die al het werk voor de drooglegging verzette, de Akermolen, staat sinds hij in onbruik raakte in 1921 als molenstomp langs de Ringvaart. Sinds enkele jaren is deze in gebruik als theehuis. In de jaren zestig van vorige eeuw werd begonnen met het bebouwen van de polder; het begon met het meest westelijke deel van Tuinstad Osdorp, gevolgd door De Aker in de jaren tachtig. Pas zeer recent, in 2004, werd de wijk De Aker voltooid en was de Middelveldsche Akerpolder volledig volgebouwd. In 2017 had de polder bijna 15.000 inwoners.