Balistraat 25 II 1094JB Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bewaar object

Omschrijving

CHARMANT EN LICHT 2-KAMER APPARTEMENT VAN CA. 51M2 OP EIGEN GROND IN DE BALISTRAAT IN DE INDISCHE BUURT

In dit charmante appartement voel je je gelijk thuis. De woning is praktisch ingedeeld met een moderne keuken aan de voorzijde en grote woonkamer. De badkamer is zeer ruim en een kleine spa waar je na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen. De locatie is zeer gewild in de prachtige Balistraat om de hoek van de Javastraat met haar grote diversiteit aan winkels en horeca.

Indeling:
Het verzorgde gemeenschappelijk trappenhuis geeft toegang tot het appartement op de tweede verdieping. De ruime woonkamer (25m2) is door de ramen aan de voorzijde en de glaspanelen boven de muur heerlijk licht. Aan de voorzijde bevindt zich de moderne keuken is voorzien van een 4-pits inductiekookplaat, koelkast met vriesvak en oven/magnetron. De slaapkamer aan de achterzijde (3.30mx3.21m) heeft openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde. Alle balkons binnen de VvE zijn in 2016 vernieuwd. De badkamer is een kleine spa in huis. In 2012 heeft de huidige eigenaar de badkamer vervangen en voorzien van een douche, wastafel en toilet. Aangrenzend is een wasruimte waar tevens de cv-installatie zich bevindt.

Omgeving:
Het appartement ligt in de Indische buurt, vlakbij de prachtig opgeknapte Javastraat en het Javaplein. De Balistraatstraat is een rustige straat en is een plezier voor het oog. De sfeervolle geveltuintjes en de oude panden maken het straatbeeld compleet. In de buurt openen overal nieuwe hippe winkeltjes, tentjes en terrasjes. Zo kunt u bijvoorbeeld een kop koffie drinken op het terras van de Bar Botanique of het Badhuis, lunchen bij Hartje Oost, dineren in restaurant Wilde Zwijnen en borrelen bij The Walter Woodbury Bar of de Biertuin. Een bioscoop (Studio K), bibliotheek en sportschool zijn om de hoek. Op loopafstand ligt de Dappermarkt en de molen van Brouwerij 't IJ. Het Oosterpark is afgelopen jaar opgeknapt en ideaal voor een rondje hardlopen of een wandeling. Het Tropenmuseum heeft Centrum en Amsterdam CS zijn binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Het Muiderpoortstation is om de hoek en tram 14 brengt je naar het centrum. Met de auto zit je via de Piet Heintunnel in een mum van tijd op de Ring A10. Er is voldoende parkeerruimte en geen wachttijd voor het aanvragen van een parkeervergunning. Kortom: een mooie locatie in een populaire wijk!

Bijzonderheden:
* Gelegen op eigen grond
* Licht appartement
* Fundering onderzocht (2014)
* Balkon (2016)
* Voorgevel geschilderd (2016)
* Trappenhuis gerenoveerd (2016)
* Gezonde en actieve VvE
* Servicekosten Ä50,- per maand
* Oplevering in overleg

Een uitgebreide brochure en de stukken van de woning zijn te downloaden op onze eigen website
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Balistraat 25 II 1094JB Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

naar Balistraat 25 II 1094JB Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand