Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Balistraat 48 H 1094JN Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bouwjaar
1904
Woonoppervlakte
49 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Te huur: Balistraat 48H in Amsterdam! Leuk 2-kamer appartement in Amsterdam Oost!

Omgeving:
Dit appartement is gelegen in de gezellige Indische buurt van het stadsdeel Zeeburg. Het appartement heeft een erg centrale ligging. Diverse winkels, eetgelegenheden en speciaalzaken liggen om de hoek. In de buurt openen overal nieuwe hippe winkeltjes, tentjes en terrasjes. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kop koffie terecht op het terras van de Coffee Company. Ook ligt het erg gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Het centrum en Amsterdam cs zijn binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Tevens zijn de Dappermarkt, het Ooster-park en het Flevopark in de nabije omgeving van dit appartement. Ook zijn nabij gelegen diverse sportscholen, bibliotheken en bioscopen.

Indeling:
Begane grond: entree, hal, woonkamer, slaapkamer, badkamer, open keuken, tuin en berging.
De badkamer is voorzien van een douche, toilet en een wastafel. De open keuken beschikt over een combi oven, koelkast, gasfornuis, afzuigschouw en een vaatwasser. Door middel van de schuifdeur kom je in de achtertuin welke is gelegen op het noorden. De tuin beschikt over een vrijstaande houten berging.


Bijzonderheden:
- Leuk 2-kamer appartement met een tuin op het noorden.
- Huurprijs Ä1.500,- per maand exclusief gas, water, licht, elektra.
- Het appartement is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas.
- Goede centrale ligging in hartje Amsterdam-oost.
- Minimale huurperiode 1 jaar.
- Per direct beschikbaar.

Heeft dit appartement uw interesse gewekt? Neem dan gerust contact met ons op!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-10-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
49 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder