Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Balistraat 58 II 1094JP Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
39 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Heerlijk appartement van ca. 39 mē met speelse indeling, Frans balkon aan de voorzijde en aangenaam balkon aan de achterzijde. Gelegen in de rustige Balistraat, in hip en bruisend Amsterdam Oost!

INDELING

Entree op de tweede verdieping, hal met garderobe en toegang tot de badkamer. Woonkamer met aan de voorzijde een charmant Frans balkon, nette open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Deur naar het balkon. Goed bemeten eetruimte/ studeerkamer. Schuifdeur naar de slaapkamer aan de achterzijde met deur naar het balkon. Het gehele appartement is voorzien van een fraaie eikenhouten vloer, dubbele beglazing met draai/kiepramen, opvallende indeling. De badkamer heeft een toilet, inloopdouche, wastafel en wasmachine aansluiting. Tot slot is er een ruime berging op de bovenste verdieping.

LOCATIE

Het appartement ligt in de sfeervolle Indische buurt, vlakbij de prachtig opgeknapte Javastraat en het Javaplein. De Balistraat is een rustige straat tussen de Javastraat en het Muiderpoortstation in. De sfeervolle geveltuintjes en de oude panden maken het straatbeeld compleet. In de buurt openen overal nieuwe hippe winkeltjes, tentjes en terrasjes. Zo kun je bijvoorbeeld een kop koffie drinken op het terras van de Coffee Company, lunchen bij Hartje Oost, dineren in restaurant Wilde Zwijnen en borrelen bij The Walter Woodbury Bar of de Biertuin. Een bioscoop (Studio K), bibliotheek en sportschool zijn om de hoek. Op loopafstand ligt de Dappermarkt en de molen van Brouwerij 't IJ. Het centrum en Amsterdam CS zijn binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Het Muiderpoortstation is dichtbij en tram 14 en 3 / bus 22 brengen je naar het stadscentrum. Met de auto ben je via de Piet Heintunnel in een mum van tijd op de Ring A10. Er is voldoende parkeerruimte en geen wachttijd voor het aanvragen van een parkeervergunning. Kortom: een mooie locatie in een populaire wijk in hip Oost!

BIJZONDERHEDEN

- Gelegen op eigen grond;
- Kleine en actieve VvE, bijdrage p.m. € 132,22;
- Berging op de bovenste verdieping;
- 2 balkons;
- Oplevering in overleg.

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE

De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
39 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.