Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Balistraat 93 III 1094JG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Vraagprijs € 245.000 k.k.

Bouwjaar
1913
Woonoppervlakte
36 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Sfeervol en zeer praktisch 2-kamer appartement (36m) met balkon in hip & happening Oost! De woning beschikt over een lichte woonkamer op het zuiden, met een slaapkamer aan de achterzijde, nette keuken met inbouwapparatuur, ruime badkamer met ligbad en een inpandige berging. De woning ligt op EIGEN GROND, in een rustige straat in de bruisende Indische Buurt in stadsdeel Oost. Op loopafstand van het Oosterpark, Flevopark, Javastraat en de Dappermarkt.

** FOR ENGLISH TRANSLATION SEE BELOW **

Indeling
Woonkamer aan de voorzijde met dubbele deur naar Frans balkon; nette keuken aan de achterzijde met gaskookplaat, koelkast, oven en deur naar het balkon; lichte slaapkamer aan de achterzijde; ruime badkamer met ligbad, wastafel, designradiator en toilet; berging met wasmachine-aansluiting en CV-installatie.
De woning is voorzien van een massief houten vloer.

Omgeving
De woning ligt in de Indische Buurt in stadsdeel Oost. Alle voorzieningen voor uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen vindt u in de nabije omgeving. De gezellige Javastraat en het Javaplein liggen op loopafstand, evenals het Oosterpark, Flevopark en het Beukenplein. In deze gewilde buurt vindt u tal van leuke restaurants en hotspots zoals het Badhuis, restaurant Wilde Zwijnen, bar Basquiat, Hartje Oost, caf LouieLouie, de Biertuin, the Walter Woodbury Bar, Studio K (bioscoop) en Brouwerij 't IJ. Binnen enkele fietsminuten staat u in hartje Centrum en in de gezellige Pijp. De woning is daarnaast goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus/tram 3,7,14) en ligt vlakbij het Muiderpoort station. Ook het Amstelstation en Centraal Station zijn binnen enkele fietsminuten bereikbaar. Met de auto heeft u een snelle aansluiting op de Ring A10.

Vereniging van Eigenaren
Er is sprake van een actieve Vereniging van Eigenaren bestaande uit 5 leden. De administratie wordt professioneel beheerd door DK VvE Beheer en de servicekosten bedragen 86,- per maand. In juni 2016 is het schilderwerk voor en achter uitgevoerd en zijn de balken van de balkons vervangen. In september 2017 zijn delen van het dak gerenoveerd.

Bijzonderheden
- Gesplitst en compleet gerenoveerd in 2003;
- EIGEN GROND (geen erfpacht);
- Bouwjaar 1913;
- Actieve en professioneel beheerde VvE;
- Servicekosten 86,- per maand;
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- Woonoppervlakte 36m (meetrapport aanwezig);
- Balkon achter (noordoost) en Frans balkon voor;
- Gehele woning is voorzien van massief houten vloer;
- Badkamer met ligbad;
- Riante inpandige berging;
- Intergas Hr-combiketel uit 2003;
- Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer;
- Oplevering in overleg.

** ENGLISH TRANSLATION **

Attractive and very practical 2 bedroom apartment (36m) with a balcony in the popular and trendy neighborhood of Amsterdam Oost. The house has a bright living room facing the south, with a bedroom at the rear, neat kitchen with appliances, spacious bathroom with bathtub and a storage room. The property is on OWN GROUND, in a quiet street although in the bustling area of the Javastraat. Within walking distance of the Oosterpark, Flevopark and the Dappermarkt.

Layout
Living room at the front with double doors to French balcony; neat kitchen at the rear with gas hob, fridge, oven and a door to the balcony; bright bedroom at the rear; spacious bathroom with bath, sink, radiator and toilet; storage room with washing machine connection and central heating system. The whole house has a solid wooden floor.

Surroundings
The property is located in the Indische Buurt in the East district. All facilities for your daily and non-daily shopping can be found in the nearby area. The cozy Javastraat and Javaplein are within walking distance, as are the Oosterpark, Flevopark and the Beukenplein. In this popular neighborhood you will find lots of nice restaurants and hotspots such as the Badhuis, Wilde Zwijnen restaurant, Basquiat bar, Hartje Oost, LouieLouie caf, the Biertuin, the Walter Woodbury Bar, Studio K (cinema) and the 't IJ brewery. Within a few minutes you are in the city center and in the cozy Pijp. The property is also easily accessible by public transport (bus/tram 3,7,14) and is close to the Muiderpoort station. The Amstel station and Central Station can also be reached within a few cycling minutes. By car you have a fast connection to the Ring A10.

Owners Association
There is an active Owners Association consisting of 5 members. The administration is professionally managed by DK VvE Beheer and the service costs are 86,- per month. The front and rear paintwork was carried out in June 2016 and the beams of the balconies were replaced. Parts of the roof were renovated in September 2017.

Particularities
- Completely renovated in 2003;
- OWN GROUND (no ground lease);
- Year of construction 1913;
- Active and professionally managed VvE;
- Service costs 86,- per month;
- Fully equipped with double glazing;
- Living area 36m (measurement report available);
- Balcony at the back (northeast) and French balcony at the front;
- Entire home has solid wooden floor;
- Bathroom with bathtub
- Spacious indoor storage;
- Intergas Hr combi boiler from 2003;
- Easily accessible by car and public transport;
- Delivery in consultation.

Copyright Francis Helmig makelaardij - NVM makelaar Amsterdam
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
36 m²
Inhoud
92 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder