Bankastraat 17 A 1094CZ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

* Benedenwoning * ca. 60m² * achtertuin met schuur * eigen grond * 2 slaapkamers *

Wij bieden een lichte driekamer benedenwoning aan op een prachtige plek met achtertuin en een royale schuur. De sfeervolle woning is praktisch ingedeeld, heeft twee slaapkamers aan de achterzijde en voldoende inpandige bergruimte.
Opvallend zijn de drie meter hoge plafonds met ingebouwde verlichting en de eikenhouten vloer in het hele appartement. Door het ontbreken van overburen is de lichtinval in de woonkamer optimaal.
Een comfortabel appartement in een van de mooiste straatjes van de Indische buurt!

Indeling:
Entree. Bij binnenkomst kom je gelijk in de lichte woonkamer met open keuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een 5-pits gasfornuis met afzuigkap, koel-vriescombinatie en vaatwasser. Aan de achterzijde zijn de 2 slaapkamers gelegen. De grootste slaapkamer beschikt over een werkplek en geeft toegang tot de tuin van 35 m2. Achter in de tuin staat een ruime schuur met stellingkasten.

De badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd en voorzien van een ligbad, douche, wastafel en handdoekradiator. Er is een apart toilet met fonteintje. De aansluiting voor de wasmachine bevindt zich in de trapkast. Deze kast kan maximaal benut worden als opbergruimte door de op maat gemaakte kast en de handige planken. De CV-ketel hangt buiten in een afgesloten kast.

Omgeving:
Om de hoek in de Javastraat vind je tal van gezellige winkels en horecagelegenheden als 'The Walter Woodbury Bar', 'Bar Basquait', ´Bar Botanique´, 'La Fucina' en 'Hartje Oost´. Op de nabijgelegen Dappermarkt kun je terecht voor al je verse producten. Filmpje pakken? Studio K is aan het eind van de straat. Hou je van groen? Zowel het Flevopark als het Oosterpark liggen op nog geen 10 minuten lopen. De sportieveling kan ´s zomers zijn baantjes trekken in het Flevoparkbad. Hou je van shoppen? Winkelcentrum Oostpoort biedt volop mogelijkheden. En de Indische Buurt is ook zeer geschikt voor gezinnen: binnen loopafstand zijn er verschillende speeltuinen en basisscholen.
Daarnaast ben je binnen 15 minuten fietsen in het centrum van Amsterdam, stoppen trams 3, 7, 9 en 14 in de buurt, is ook het Muiderpoortstation vlakbij en zit je met de auto in 5 minuten op de Ring-A10.

De Bankastraat is vernoemd naar het Indonesische eiland Banka welke ligt tussen Sumatra en Borneo.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: circa 60 m²
- Inhoud: 213 m3
- Servicekosten: € 110,26 per maand
- Gelegen op eigen grond, geen erfpacht!
- Particuliere actieve VvE die bestaat uit 9 appartementsrechten
- Verwarming: CV Ketel Intergas
- Warm water: CV Ketel Intergas
- Opleveringsdatum: 16 juli 2018

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die jou begeleidt bij het aankoopproces. Indien er specifieke wensen zijn omtrent de woning, adviseren wij je deze tijdig kenbaar te maken aan jouw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien je geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht je jezelf volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Bankastraat 17 A 1094CZ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

naar Bankastraat 17 A 1094CZ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand