Bankastraat 25 I/II 1094EA Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Dubbel bovenhuis op eerste en tweede verdieping, met 2 balkons, 3 slaapkamers, in een van de mooiste straatjes van de Indische buurt!

** English text below **

De Bankastraat ligt tussen de Delistraat en de Madurastraat en op loopafstand van de gezellige winkelstraat Javastraat. Vaak wel het leukste stukje van de Indische Buurt/Oost genoemd.

Kenmerken
Eigen grond!
Twee woningen met vergunning samengevoegd
Woonkeuken, grenzend aan balkon met schuifpui te bereiken
Extra zijkamer (bijkeuken) met wasmachine aansluiting
Stijlvol, licht en lekker ruim
Twee woonlagen
Volledig dubbel glas (HR beglazing achterzijde)
Speelse indeling en nuttig gebruik gemaakt van alle ruimte.

Indeling
Begane grond: via verzorgd trappenhuis kom je bij de voordeur op de eerste verdieping
Ruime hal met veel bergruimte en met toegang tot de verschillende vertrekken. Aan de achterzijde twee (slaap)kamers, waarvan de grootste met fraaie glas-in-lood-deuren. In het midden de badkamer met ligbad en aansluiting voor wasmachine en droger. Aan de voorzijde een woningbrede slaapkamer met ruimte voor een werkplek. Hier is eventueel ook een extra kamer te realiseren. Aan de achterzijde, grenzend aan de twee slaapkamers het eerste balkon met schuifpui. Het franse balkon aan de voorzijde is met openslaande deuren vanuit de voorslaapkamer te bereiken. Aparte toiletruimte.

Tweede verdieping: open ruimte met aan de voorzijde het woongedeelte. Met een frans balkon en een fraaie ingebouwde kast met glazen deuren. Aan de achterzijde van de woning is de woonkeuken, met toegang naar het tweede balkon, ook weer met een grote schuifpui. Vanuit de keuken is de ruime bijkeuken te bereiken met toegang naar het tweede toilet. De bijkeuken kan door middel van een schuifdeur met glas-in-lood worden afgesloten.

Verwarming
CV-ketel (Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24) geïnstalleerd op 02-12-2011

Eigen grond
De woning staat heel prettig op eigen grond. Er is dus geen erfpacht.

VvE
De VvE bestaat uit 3 leden. Beheer wordt gevoerd door een van de eigenaren en de maandelijkse bijdrage servicekosten bedragen € 150 voor dit appartement.

Woonoppervlakte
Het totale netto woonoppervlakte bedraagt 96 m2. Het bruto woonoppervlakte bedraagt 118 m2. NEN 2580 gemeten, meetrapportage is beschikbaar.

Locatie 
Om de hoek van de Javastraat met alles van verse groente tot vis en hippe eetgelegenheden. Een greep uit de restaurantjes en barretjes op loopafstanden: Venkel Java, Visbar Fyrre, NELIS Oost, Gallizia, Restaurant Nour, Pompstation, Bar Botanique etc etc. Volg ook eens op Facebook Mik in Oost voor alle leuke tips over deze bijzonder leuke woonlocatie.
Winkelaanbod genoeg in de buurt: Dappermarkt is op circa 5 minuten lopen en met de fiets sta je zo op de Albert Cuyp markt. Recreëren doe je in het Oosterpark en/of Flevopark of in Artis, allen op 5 minuten fietsafstand.

Kom kijken en ervaar zelf hoe geweldig wonen het is in deze buurt vol energie en vernieuwingen.

Bereikbaarheid en parkeren
De woning is per auto goed bereikbaar en ligt dichtbij de bus- en tramhalte en het Muiderpoort- en Amstelstation. Parkeren gaat via het bekende vergunningensysteem zonder wachttijd (zie www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer voor meer informatie).

Oplevering 
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.

Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Double upper house on first and second floor, with 2 balconies, 3 bedrooms, in one of the most beautiful streets of the “Indische buurt”!

Bankastraat is located between Delistraat and Madurastraat and within walking distance of the lively shopping street Javastraat. Often called the nicest part of the Indische Buurt / Oost.

Characteristics
Own ground!
Two dwellings with permission merged
Living kitchen, adjacent to balcony with sliding doors to achieve
Extra side room (utility room) with washing machine connection
Stylish, light and pleasantly spacious
Two floors
Fully double glazing (HR glazing backside)
Playful layout and useful use of all the space.

Layout
Ground floor: via staircase you come to the front door on the first floor
Spacious hall with lots of storage space and with access to the different rooms. At the rear two (bed) rooms, the largest with beautiful stained-glass doors. In the middle the bathroom with bath and plumbing for washing machine and dryer. At the front a house-wide bedroom with space for a workplace. An extra room can also be realized here. At the rear, adjacent to the two bedrooms, the first balcony with sliding doors. The French balcony at the front is accessible from the front bedroo. Separate toilet room.

Second floor: open space with the living area at the front. With a French balcony and a beautiful built-in closet with glass doors. At the rear of the house is the kitchen, with access to the second balcony, again with a large sliding door. From the kitchen you can reach the spacious utility room with access to the second toilet. The utility room can be closed by means of a sliding door with stained glass.

Heating
Central heating boiler (Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24) installed on 02-12-2011

Own ground
The house is very nice on private land. There is therefore no ground lease.

VvE
The VvE consists of 3 members. Management is carried out by one of the owners and the monthly contribution of service costs is € 150 for this apartment.

Living area
The total net living area is 96 m2. The gross living area is 118 m2. NEN 2580 measured, measurement report is available.

Location
Around the corner from Javastraat with everything from fresh vegetables to fish and trendy eateries. A few of the restaurants and bars within walking distance: Fennel Java, Fish Bar Fyrre, NELIS East, Gallizia, Restaurant Nour, Pump Station, Bar Botanique etc etc. Also follow on Facebook Mik in Oost for all the great tips about this very nice residential location.
Shop offer enough nearby: Dappermarkt is about 5 minutes walk and by bike you stand on the Albert Cuyp market. Recreation is done in the Oosterpark and / or Flevopark or in Artis, all within 5 minutes cycling distance.

Come and see for yourself how great living it is in this area full of energy and innovations.

Accessibility and parking
The property is easily accessible by car and is close to the bus and tram stop and the Muiderpoort and Amstel stations. Parking is via the well-known licensing system without waiting time (see www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer for more information).

Delivery
The delivery will take place in consultation.

This notification has been compiled with care; however, the information provided is indicative and no rights can be derived from it.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-07-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Bankastraat 25 I/II 1094EA Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

naar Bankastraat 25 I/II 1094EA Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand