Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 34 4V 1094EE Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
29 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

*** SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Word dit jouw eerste koopwoning? Dit superleuke appartement vind je middenin het bruisende Amsterdam-Oost, op loopafstand van de altijd gezellige Javastraat en het Muiderpoort station. Het appartement van 29m2 is gelegen op de vierde en tevens bovenste etage (dus geen bovenburen), heeft een aparte slaapkamer en last but not least een dakterras van ca. 13m2. En alsof dat nog niet genoeg is, is het appartement ook nog eens gelegen in een prachtig statig pand en gesitueerd op EIGEN GROND! Kom je snel kijken?

Locatie
Het appartement ligt in het hart van de Indische buurt. Om de hoek vind je de hippe Javastraat, welke zich kenmerkt door de vele winkels, cafés en trendy restaurants (Studio K, Wilde Zwijnen, Bar Basquiat en The Walter Woodbury bar). Ook de Dappermarkt en Linnaeusstraat met o.a. de Biertuin en Pata Negra liggen op loopafstand. Amsterdam-Oost heeft de afgelopen jaren een enorme opleving gehad en is tegenwoordig ’the place to be’. Een middag op pad? Dierentuin Artis, het Oosterpark en Flevopark zijn lekker dichtbij. Naast het Muiderpoort Station vind je ook o.a. tram 1, 3 en 14 en bus 22, 37, 41 en 65 om de hoek.

Indeling
Je benadert het prachtige pand, steekt de sleutel in het slot en gaat dan naar de vierde en tevens bovenste etage. Het grote voordeel van wonen op de bovenste etage? Je hebt geen bovenburen! Alleen jouw dakterras is er nog boven gevestigd. Het trappenhuis is zeer netjes (en eind vorig jaar opnieuw geschilderd) en wordt onderhouden door de VvE. Bij binnenkomst van het appartement valt meteen op hoe licht en netjes de woning is. Er is zeer efficiënt met de ruimte omgegaan, waardoor je een ruime keuken met hoekopstelling hebt, ruimte voor een eettafel en zithoek, een separate slaapkamer met VELUX raam en niet geheel onbelangrijk: de badkamer! De badkamer is zeer ruim met een toilet, douchecabine, wastafel en designradiator. Voor de prachtige Hollandse zomerdagen is het heerlijk vertoeven op het dakterras, welke te bereiken is via een vaste trap in de gemeenschappelijke hal. Het dakterras ligt boven de eigen woning. Hiernaast vind je het dakterras van de buren die op dezelfde verdieping wonen.

Vereniging van Eigenaars (VVE): De VvE is actief, gezond en de financiële administratie wordt intern beheerd. De maandelijkse servicekosten voor het appartement bedragen momenteel € 50,00 per maand.

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte van 28,7 m² en dakterras van 13,2 m2 (NEN2580 gemeten);
- In 2010 is het appartement gerealiseerd;
- Separate slaapkamer;
- Gedeeltelijk dubbel glas;
- Eigen grond, dus erfpacht is niet van toepassing;
- Verrassend ruime en lichte woning;
- Actieve VVE, de servicekosten bedragen momenteel € 50,00 per maand;
- Oplevering in overleg, voorkeur voor half april.

***

Will this be your first apartment? This super nice apartment is located in the East of Amsterdam, within walking distance of the always bustling Javastraat and the Muiderpoort station. The apartment of 29m2 is located on the fourth and top floor (so no upstairs neighbors), has a separate bedroom and last but not least a roof terrace of approx. 13m2. And if that is not enough, the apartment is also located in a beautiful stately building and situated on OWN GROUND! When you have time for a visit?

Location
The apartment is in the heart of the Indische neighborhood. Around the corner you will find the trendy Javastraat, which is characterized by the many shops, cafes and trendy restaurants (Studio K, Wilde Zwijnen, Bar Basquiat and The Walter Woodbury bar). The Dappermarkt and Linnaeusstraat including the Biertuin and Pata Negra are also within walking distance. Amsterdam East has had a huge revival in recent years and is nowadays the place to be. An afternoon on the road? Zoo Artis, Oosterpark and Flevopark are close by. Next to the Muiderpoort Station you will also find tram 1, 3 and 14 and bus 22, 37, 41 and 65 around the corner.

Layout
You approach the beautiful building, put the key in the lock and then go to the fourth and top floor. The big advantage of living on the top floor? You do not have upstairs neighbors! Only your roof terrace is still located above it. The stairwell is very neat (and re-painted at the end of last year) and is maintained by the VvE. Upon entering the apartment you immediately notice how light and neat the apartment is. The space has been handled very efficiently, so you have a spacious kitchen with corner layout, space for a dining table and sitting area, a separate bedroom with VELUX window and not entirely unimportant: the bathroom! The bathroom is very spacious with a toilet, shower cabin, sink and design radiator. For the beautiful Dutch summer days it is wonderful to stay on the roof terrace, which can be reached true a staircase in the common hall. The roof terrace is above the owner-occupied home. Here you will also find the roof terrace of the neighbors who live on the same floor.

Association of Owners (VVE): The VvE is active, healthy and the financial administration is managed internally. The monthly service costs for the apartment are currently € 50.00 per month.

PARTICULARITIES
- Surface area of 28.7 m² and roof terrace of 13.2 m2 (NEN2580 measured);
- In 2010 the apartment was renovated;
- Separate bedroom;
- Partially double glass;
- Own land, so leasehold does not apply;
- Surprisingly spacious and bright apartment;
- Active VVE, the service costs are currently € 50.00 per month;
- Delivery in consultation, preference for mid-April.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
29 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.