Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 37 D 1094EB Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
51 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*** RENTAL PERIOD OF MAX. 12 MONTHS ***

Unfurnished two bedroom apartment of approx. 51 m² with two balconies – one French at the front and one larger balcony at the back. Nicely located in the ‘Indische buurt’- next to the Amsterdam East district. Very close to Javaplein, Javastraat and Dapper market with various (organic) shops, restaurants and trendy bars.

Entrance on the third floor with an engineered wooden walnut floor throughout the whole apartment. L-shaped living room with French balcony. The open kitchen with all present-day appliances.

The two bedrooms are at the back – both give access to the balcony, which is over the whole width of the apartment.
The bathroom is in the middle and is equipped with a bath tub, shower over the bath and single wash basin.

Location:
Located in the ‘Indische buurt’- next to the Amsterdam East district. Very close to Javaplein, Javastraat and Dapper market with various (organic) shops, restaurants and trendy bars such as: Brouwerij ‘t IJ, Wilde Zwijnen, Walter’s Woodbury Bar, Bedford-Stuyvesant and Bar Basquiat.

Amsterdam’s famous Zoo – Artis – , Flevo park and Ooster park are within walking distance.

Well served by public transport. Amsterdam Muiderpoort station is only a 5 min walk away and tram lines 1,3 and 14 are very close by too. Various bus lines from the train station.

Available: directly
Term: max. 12 months
Rental price: € 1.500,- excl. per month
Deposit: 2 months’ rent
CPI with a min. of 2%
Unfurnished
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-02-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
51 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.