Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 37 I 1094EB AMSTERDAM, Oost

Vraagprijs € 270.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

In één van de leukste straatjes van de Indische Buurt met veel oorspronkelijke gevels, bieden we dit sfeervolle 3- kamer appartement met balkon aan!

Ligging en omgeving:
De woning is gelegen in de hippe Indische Buurt. Stadsdeel Oost heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de buurt waardoor de straten er prachtig uitzien en de buurt zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een bruisende en levendige buurt.

De Bankastraat is een rustige straat met een karakteristieke uitstraling op loopafstand van vele voorzieningen en leuke restaurants en cafés. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk lunchen op het Javaplein, dineren in restaurant Wilde Zwijnen of Pompstation en lekker een kop koffie drinken op het terras van de Coffee Company. Een avondje stappen of naar de film, dat kan bij Studio K (bioscoop, café/restaurant, club). Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht op de Dappermarkt, maar ook diverse supermarkten liggen op loopafstand.
Het Oosterpark en Flevopark bevinden zich op loopafstand, en ben je binnen 10 min fietsen in het centrum.

Indeling:
Via een gemeenschappelijke entree en trappenhuis bereikt u de eerste verdieping van het pand.
Eerste verdieping Entree, hal, zonnige woonkamer met Frans balkon en een open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Via de keuken bereikt u de hal welke toegang biedt tot de badkamer, het washok en de meterkast. Aan de achterzijde van de woning treft u 2 slaapkamers welke beide toegang bieden tot het balkon.

Opleveringsniveau:
- Frans balkon;
- Woningbreed balkon aan de achterzijde;
- Open keuken met inbouwapparatuur;
- Twee slaapkamers;
- Badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet;
- Kunstof kozijnen voorzien van dubbel glas.

Bijzonderheden:
- Nieuwe Fundering (2006);
- Gehele pand is in 2006 zowel intern als extern gerenoveerd.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 55 p/m
Aanmeldingsdatum
12-02-2016
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²
Inhoud
170 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Bankastraat 37 I 1094EB AMSTERDAM, Oost

naar Bankastraat 37 I 1094EB AMSTERDAM, Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand