Bankastraat 42 3 1094EG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Bankastraat 42-3, 1094 EG Amsterdam

Recent gerenoveerd driekamer appartement op de derde verdieping met een woonoppervlakte van circa 55 m2. De woning beschikt over een ruim, verdiept balkon van circa 14 m2 en een zolderkamer van circa 7 m2.

Omgeving:
In stadsdeel Oost (voormalig Zeeburg) gelegen, vlakbij de Dappermarkt en de Javastraat, het grote Flevopark, en met diverse uitvalswegen om de hoek. Voor de ontspanning treft u in De Borneohof of Studio K een sportschool, bibliotheek en een bioscoop. Ook aan restaurants en cafés geen gebrek.
Daarnaast is dit tweekamer appartement uitstekend te bereiken met bus, tram en trein via het Muiderpoort station. De Ringweg A 10 is binnen 2 autominuten te bereiken.

De indeling is als volgt:

Middels een gemeenschappelijk trappenhuis entree op de derde verdieping. Ruime woonkamer aan de achterzijde met open keuken. Deze keuken is voorzien van een vier pits gaskookplaat en een wasemkap. Vanuit de woonkamer en keuken bereikt men het zonnige (zuiden), verdiepte balkon. Aan de voorzijde van het appartement bevindt zich een ruime hoofdslaapkamer met de toegang tot de zijkamer welke als tweede slaapkamer te gebruiken is. Vanuit de slaapkamer bereikt men een Frans balkon.
De nette badkamer is voorzien van een granito vloer, douche, wastafel met spiegelkast en vrijhangend toilet.

Op de zolderverdieping is tevens een extra zolderkamer van circa 7 m2 met eventueel mogelijkheid tot het plaatsen van de wasmachine.

De verwarming en het warme water geschiedt middels een CV combiketel.

Huurperiode is minimaal twaalf maanden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 33 p/m
Aanmeldingsdatum
29-12-2017
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Bankastraat 42 3 1094EG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

naar Bankastraat 42 3 1094EG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand