Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 50 1 1094EG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Huurprijs € 1.650 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
55 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Goed onderhouden modern en gemeubileerd driekamerappartement.

*English translation below

In de Indische buurt (Amsterdam Oost) ligt dit goed onderhouden driekamerappartement. Het appartement bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van een mooi balkon op het zuiden en een separate berging. Het appartement ligt op loopafstand van de Dappermarkt en de Javastraat waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er in de buurt veel restaurantjes, het Oosterpark en het Flevopark. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt centraal ten opzichte van de diverse uitvalswegen.

Indeling:
Het appartement is gelegen op de eerste verdieping en is bereikbaar middels het trappenhuis. Entree, hal met garderobe, badkamer voorzien van wastafel en douche. Masterbedroom voorzien van ruime kast. Woonkamer met openslaande deuren naar het balkon en directe toegang tot de keuken. De keuken is voorzien van een gasfornuis, magnetron, oven en afwasmachine. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich de tweede slaapkamer die ook als studeerkamer gebruikt kan worden.

Het appartement beschikt over een aparte berging op de vierde verdieping.

Bijzonderheden:
•    Huurprijs € 1.650,- excl. G/W/E
•    Woonoppervlakte 55 m2
•    Beschikbaar in overleg
•    Geen bemiddelingskosten voor de huurder
•    Huurovereenkomsten onder voorbehoud van toestemming van de eigenaar 
•    € 2.500,- waarborg

???????Well maintained modern furnished two bedroom apartment.

In the Indische Buurt (Amsterdam East) is this well-kept two bedroom apartment. The apartment is on the first floor and features a beautiful south-facing balcony and a separate storage room. The apartment is within walking distance of the Dappermarkt and Javastraat where you can go for daily groceries. There are also many restaurants nearby. Also the Oosterpark and the Flevopark are within walkingdistance. The apartment is easily accessible by public transport and is central to the various roads.

Layout:
The apartment is located on the first floor and is accessible via the stairwell. Entrance hall with wardrobe, bathroom with washbasin and shower, master bedroom with big closet. Living room with doors to the balcony and direct access to the kitchen. The kitchen is equipped with a gas cooker, microwave, oven and dishwasher. The living room give you acces to the second bedroom which can also be used as a study room.

The apartment has a separate storage room on the fourth floor.

Specialities:
• Rent € 1.650,  excl. G / W / E
• Available in consultation
• Living area 55 m2
• No intermediation costs for the tenant
• Tenancy agreements subject to the owner’s consent
• € 2.500,- guarantee
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-03-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.