Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bankastraat 50 3 1094EG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*This property is listed by an MVA Certified Expat Broker*

Lekker licht appartement met 2 slaapkamers en mooi balkon in een verrassend mooie straat in de populaire Indische Buurt in Amsterdam Oost.
De zonnige woning op de derde etage van een fraai pand heeft veel POTENTIE: de direct erboven gelegen zolderberging van ca 17m2 kan bij de woning worden getrokken waardoor er een groter huis van totaal ca 72m2 ontstaat. Daarnaast heeft de VvE ingestemd met de aanleg van een bovenliggend DAKTERRAS van ca 13m2; de vergunningen hiertoe zijn al aangevraagd.

LOCATIE:
De woning is centraal gelegen in het dynamische en oude deel van Oost, waar veel straten zijn opgeknapt. Er is bijzonder veel leuke horeca in de nabije omgeving zoals: LouisLouis, De Biertuin, Walter's, Wilde Zwijnen, Studio K, Drovers Dog en het Pompstation. Daarnaast kent de wijk een grote diversiteit aan winkels, ligt de Javastraat om de hoek en is de Dappermarkt op loopafstand. Het ligt erg gunstig ten opzichte van zowel het Oosterpark als het Flevopark.
Tevens is Oostpoort op 5 minuten fietsafstand. Het is goed bereikbaar met OV (diverse trams en op loopafstand Muiderpoort NS station) en dicht bij diverse uitvalswegen (s113 en s114).

INDELING:
De lichte gemeenschappelijke opgang leidt naar de hal van de woning op de derde etage.
Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met de aangrenzende halfopen keuken. De gezellige kamer beschikt over eikenhouten vloeren, strakke wanden, een inbouwkast en een authentieke schouw. Openslaande deuren vanaf de kamer en de keuken leiden naar het fijne balkon. Deze is erg zonnig dankzij de Zuid-ligging, en heeft mooi uitzicht op groen.

Aan de voorzijde ligt de grootste slaapkamer met openslaande deuren naar een tea for two balkon. Er is genoeg ruimte voor een dubbel bed en een kastenwand. Naast de woonkamer bevindt zich een kleinere kamer, momenteel in gebruik als kinderkamer. Deze kamer heeft eveneens toegang tot het balkon. Centraal is de badkamer met douche, wastafel en toilet.

Op de bovenliggende etage ligt een prettige berging met groot raam, centrale verwarming, elektra en aansluitingen voor wasmachine en droger. Deze wordt momenteel gebruikt als werk-, logeer- en waskamer.
Momenteel is deze ruimte ca 11 m2. De VvE heeft ingestemd met herindeling van de zolder en heeft dit vastgelegd in de gewijzigde splitsingsakte, waardoor de daarnaast gelegen berging van 6m2 ook bij dit appartement hoort. Nieuwe bewoners zouden deze twee naast elkaar liggende ruimtes kunnen samenvoegen, waardoor er een kamer van totaal 17m2 ontstaat. Tevens is het mogelijk om een dakterras aan te leggen en deze volgens een reeds ingediende vergunning (ter inzage bij makelaar) met een trap te verbinden met de woning.

BIJZONDERHEDEN:
- Fijne woning met balkon en 2 slaapkamers.
- Oppervlakte ca 55m2 op de derde etage en 17,23m2 op de vierde etage.
- Het pand is in 2006 gesplitst in appartementsrechten. In 2019 is de splitsingsakte gewijzigd; daarbij is onder meer een deel van de gemeenschappelijke ruimte op de vierde verdieping toebedeeld aan de onderliggende woningen; de huidige berging kan daardoor vergroot worden tot ca 17,23m2
- Deel uitmakend van een goede VvE Banka 44-50 met onderhoudsreserve en Meerjarenonderhoudsplan.
- De maandelijkse servicekosten bedragen Ä 96,45. Het beheer is uitbesteed.
- Voorzien van dubbel glas, moderne installaties en grotendeels eiken vloeren.
- De erfpacht is afgekocht tot 2056. Momenteel is er een gunstige overstap mogelijk naar eeuwigdurende erfpacht.
- Documentatie waaronder ingediende vergunningsaanvraag ter inzage bij de makelaar.
- Oplevering in overleg.

**ENGLISH TRANSLATION AND ADDITIONAL INFORMATION AVAILABLE AT OUR WEBSITE**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-08-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder