Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 56 A 1094EH Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Vraagprijs € 275.000 

Bewaar object

Omschrijving

Gelegen op de begane grond van een karakteristiek gebouw in de bruisende Indische buurt in Amsterdam Oost bevindt zich deze leuke tweekamer appartement met een woonoppervlakte van ongeveer 44 m˛ en een ruime achtertuin op het zuiden, welke de beschikking heeft over een ruime eigen berging. De woning heeft een lichte woonkamer aan de voorzijde met aangrenzend de keuken. Daarnaast is er een badkamer met wastafel, douche en toilet en aan de achterzijde een grote slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin. De canon voor de erfpacht nog vooruitbetaald tot en met medio 2054 en het beheer van de verenging van eigenaar wordt actief en professioneel uitgevoerd.

Omgeving:
De Woning is gelegen in de hippe Indische Buurt, in stadsdeel Amsterdam-Oost. De afgelopen jaren is er flink geďnvesteerd in de buurt, waardoor de straten er prachtig uitzien en de buurt zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een bruisende en levendige buurt. De Bankastraat is een rustige straat met een karakteristieke uitstraling op loopastand van vele voorzienningen en leuke restaurants, cafés of Studio K (bioscoop/café/restaurant, club. Het Oosterpark en Flevopark bevinden zich op loopafstand. Tevens is de woning ongeveer 10 minuten fietsen naar het Centrum.

Indeling:
Eigen entree; hal; badkamer met wastafel, douche en wc; woonkamer aan de voorzijde; keuken direct gelegen aan de woonkamer met de cv-opstelling; slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin; achtertuin op het zuiden met royale eigen berging.

Bijzonderheden.
- Bouwjaar 1913
- Woonoppervlakte circa 44 m˛
- Tuin op het zuiden
- Individuele berging in de souterrain
- Erfpacht canon vooruitbetaald tot en met 30 juni 2054
- Intergas HR cv-ketel (1998)
- Actieve vereniging van eigenaars, welke professioneel wordt beheerd
- Servicekosten € 102,33 per maand (2017)
- Bij deze verkoop is een projectnotaris van toepassing (notariskantoor Brummelhuis)
- Verkoper verkoopt met anti-speculatiebeding van 2 jaar
- Verkoper verkoopt de woning voor zelfbewoning (of eerstegraads familielid)

VOORRANGSREGELING DE ALLIANTIE

Waar mogelijk geeft de Alliantie haar sociale huurders voorrang bij de aankoop van een Alliantie woning. Hiermee bevordert de Alliantie doorstroom. Zijn er meerdere huurders die hebben geboden? Dan krijgt de huurder met het beste bod voorrang.

Woningen waarvoor een speciale actie geldt zijn uitgezonderd van de voorrangsregel. De voorrang is twee weken na de start van de verkoop of tot de uiterste inschrijfdatum bij een inschrijving geldig. Wil je als sociale huurder van de Alliantie aanspraak maken op de voorrang? Meld je dan aan voor de wekelijkse update op www.benopzoek.nl of installeer de Blokster App op je mobiel. Vergeet niet bij de makelaar te melden dat je een huurder bent van de Alliantie.

In de praktijk wordt er door de makelaar een sluitingsdatum gecommuniceerd. Als na de sluitingsdatum meerdere huurders zich hebben gemeld dan wordt het een inschrijving. Anders kan de huurder voor de vraagprijs kopen.

De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580-norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geďnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Wij doen ons uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te bereken aan de hand van eigen metingen en die van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en Van de Steege makelaardij BV aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Bankastraat 56 A 1094EH Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

naar Bankastraat 56 A 1094EH Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand