Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 60 B 1094EH Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1914
Woonoppervlakte
47 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Licht 2-kamer appartement van ca. 47m op de tweede verdieping gelegen in het populaire Oost. Het karakteristieke pand ligt in de populaire Indische Buurt van het stadsdeel Oost. Op loopafstand liggen de (buurt)winkels van de Javastraat en Molukkenstraat en diverse restaurants en trendy cafs. Eveneens nabij het NS Muiderpoortstation, de dagelijkse Dappermarkt en het Oosterpark. Het appartement is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

Omgeving:
De Bankastraat is een rustige en groene straat, om de hoek van de Javastraat en het Javaplein. De Indische buurt in Amsterdam-Oost is de afgelopen jaren veranderd in een geliefde oude stadswijk met prachtige gerenoveerde panden met heel veel voorzieningen op loopafstand. Het heeft een zeer centrale ligging nabij de dagelijkse Dappermarkt, het Oosterpark, Tropenmuseum, Flevopark (en zwembad) en Artis. Voor de (buurt)winkels kunt u onder andere terecht op de Javastraat, Molukkenstraat en de Eerste van Swindenstraat.

Het appartement ligt zeer gunstig ten opzichte van het centrum, nabij de ring A10 en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Op loopafstand van het NS Station Muiderpoort met een treinverbinding naar Amsterdam CS en richting Utrecht CS. Het centrum is binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Een parkeervergunning is per direct te verkrijgen.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis gaat u naar de tweede verdieping. Entree/hal, de woonkamer ligt aan de achterzijde met toegang tot de keuken. Vanwege de grote ramen is het een heerlijk lichte ruimte. Aan de voorzijde ligt de slaapkamer. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en wasmachineaansluiting. Er is een separaat toilet met fonteintje. De woning is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

VvE:
Het betreft de Vereniging van Eigenaars (VvE) van het gebouw aan de Madurastraat 63 t/m 79, Sumatrastraat 8 t/m 12 en de Bankastraat 52 t/m 62 te Amsterdam. De VvE telt 84 woningen en 67 bergingen. Het professionele beheer wordt gedaan door Alliantie VvE Diensten te Amsterdam. De servicekosten bedragen 109,39 per maand.

Bijzonderheden:
-Bouwjaar 1914;
-Woonoppervlakte: 46,5 m (NEN2580 Meetrapport);
-Berging op zolder van 5,5 m;
-Erfpacht afgekocht t/m 30-06-2054;
-Actieve VvE met een professioneel beheerder;
-VvE bijdrage van 109,39 per maand;
-Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.