Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bankastraat 64 A 1094EH Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Vraagprijs € 289.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1913
Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Gelegen in een rustige straat in de populaire Indische buurt: sfeervolle 2 kamer benedenwoning van ca. 45 m² met heerlijke ruime achtertuin op het ZUIDEN en berging. In deze gewilde buurt bevinden zich tal van leuke winkels, gezellige horeca en een bioscoop op loopafstand. Ook om de hoek van het Oosterpark, Flevopark en de Dappermarkt. Afgekochte erfpacht tot 2054!

INDELING:
De woning is via eigen entree te bereiken. Hal met garderobemogelijkheden. De woonkamer met half open keuken is aan de voorzijde gelegen en heeft een ruimtelijke uitstraling mede door de hoge plafonds en ramen met lichtinval van twee kanten. De keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuigkap en losse koelkast met vriezer en voldoende opbergruimte. In het middendeel is de badkamer met granitovloer, met douche, toilet en wastafel. Handige bergkast met wasmachineaansluiting.
Aan de achterzijde is een ruime slaapkamer met voldoende plek voor een kledingkast en toegang tot de heerlijke achtertuin gelegen op het zuiden! Deze verzorgde tuin is mooi betegeld en heeft achterin de tuin een eigen berging, ideaal voor bijvoorbeeld het opbergen van tuinmeubilair en/of gereedschap.

OMGEVING:
De woning is gelegen in een leuke en rustige straat in de erg geliefde Indische buurt. Er zijn diverse supermarkten in de directe nabijheid in o.a. de Javastraat en Molukkenstraat. Ook gezellige en hippe horecagelegenheden zijn in de buurt, waaronder Drovers Dog, Bar Basquiat, Walter Woodbury Bar, Hartje Oost en Studio K met o.a. een bioscoop. Op ca. 5 minuten loopafstand ligt de Dappermarkt met lekkere verse producten (waaronder vis, groente, fruit en bloemen) en ook het Oosterpark en het Flevopark voor heerlijke ontspanning. Alle denkbare voorzieningen bevinden zich in deze populaire omgeving.

BEREIKBAARHEID:
Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Diverse tram- en bushaltes bevinden zich op de Borneostraat/ Zeeburgerdijk (tram 14, richting Centraal Station), Insulindeweg en Molukkenstraat (bus 22, ook richting Centraal Station) en treinstation Amsterdam Muiderpoort is op ca. 5 minuten loopafstand van het appartement. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de snelwegen A-10 en A-1.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De gezonde Vereniging van Eigenaren "VvE 1533 Banka te Amsterdam" wordt professioneel beheerd door De Alliantie VvE Beheer. De servicekosten bedragen thans EUR 98,02 per maand.

EIGENDOMSSITUATIE:
Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De erfpacht is AFGEKOCHT tot 30 juni 2054 (Algemene Bepalingen uit 2000).

BIJZONDERHEDEN:
• NEN2580 meetrapport aanwezig.
• Woonoppervlakte: 44,60 m².
• Externe bergruimte: 7,80 m².
• Bruto inhoud: 178,13 m³
• Bouwjaar ca. 1913.
• Licht appartement.
• Hoge plafonds.
• Dubbel glas.
• Laminaatvloer door bijna de hele woning.
• Achtertuin gesitueerd op het zuiden.
• Top locatie in een gezellige buurt.
• Afgekochte erfpacht!
• Het betreft een Gemeentelijk Monument.
• Verwarming en warm water middels CV ketel (Intergas, 2011).
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich, bij interesse van meerdere partijen, het recht van gunning voor.

OPLEVERING:
In overleg, voorkeur juni 2019.


Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoeksplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indiλ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.