Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Banstraat 17 - 2 1071JV Amsterdam, Cornelis Schuytbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
86 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Banstraat 17 II
1071 JV AMSTERDAM

* For English, see below *

***** Heerlijk licht, ruim en zonnig appartement, gelegen op eigen grond in de prachtige Concertgebouwbuurt van Amsterdam Oud-Zuid. Recent gerenoveerd met behoud van vele originele details, waardoor een mooi en sfeervol appartement is gerealiseerd. De hoge plafonds geven de kamers een ruime uitstraling.
Door de gunstige ligging is er de hele dag zon: in de ochtend aan de achterzijde, en vanaf de vroege middag tot de avond aan de voorzijde. In 2011 is de fundering van het pand vernieuwd.
Thans heeft het appartement 1 slaapkamer maar er is gemakkelijk een tweede te creëren. Zie hiervoor de alternatieve plattegrond.

Indeling:
Entree tweede verdieping, hal met separate wc. Prachtige originele kamer en-suite, met aan de voorzijde van de woonkamer een uitgebouwde erker (vernieuwd in 2015).
Aan de achterzijde de eetkamer en serre, met prachtig uitzicht over de binnentuinen van Amsterdam Zuid. De half open keuken aan de achterzijde is recent gerenoveerd en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een heteluchtoven, vaatwasser, koelkast (Vitafresh van Bosch). De slaapkamer aan de voorzijde heeft vaste kasten. Ook de badkamer is vernieuwd en is voorzien van een inloopdouche en wastafelmeubel, vloer- en spiegelverwarming. Er is een vernuftige kast gemaakt voor de wasmachine met tevens aansluit mogelijkheid voor een droger.

De brede raampartij over de gehele achterzijde van de gevel geeft een optimale lichtinval.

Zeer rustig gelegen in deze zeer geliefde buurt van Amsterdam, en op loopafstand van bijvoorbeeld het Concertgebouw, alle grote musea, de PC Hooftstraat, de gezellige Cornelis Schuytstraat en uiteraard het Vondelpark. Vele luxe winkels en gezellige restaurants op loopafstand. Perfect gelegen ten opzichte van uitvalswegen alsmede het openbaar vervoer zoals de (elektrische) bussen richting Schiphol, tram richting Zuid-As en het treinstation Amsterdam-Zuid. *****

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Thans 1 slaapkamer gemakkelijk 2 slaapkamer
- 85,6 m2 (meetrapport beschikbaar)
- Nieuwe fundering uit 2011
- Goed functionerende VvE van 3 leden
- Recent met smaak gerenoveerd met behoud van originele details


| English translation |

Banstraat 17 II
1071 JV Amsterdam

***** Wonderful, bright, spacious and sunny apartment in the lovely Concertgebouw neighborhood in Amsterdam Zuid. This property is freehold and has recently been renovated with the preservation of many original details, emphasizing this apartment's amazing atmosphere. At over 85 m2, tall ceilings emphasize the spacious and light appearance. This sense of light and space is further accentuated by its location: sun shines into the apartment in the morning at the rear and from the early afternoon until the evening from the front.

Well maintained and recently renovated, the foundations have been renewed in 2011. While the apartment is currently configured as a 1 bedroom apartment, a second bedroom can easily be created: see the alternative floor-plan.

Layout:
Entrance on the second floor, hallway with a separate toilet. Beautiful and original room en-suite in the front alongside an extended bay window (renovated in 2015). In the rear are the dining room and conservatory, with wonderful views across the courtyard gardens of Amsterdam Zuid. The half-open kitchen in the rear has recently been renovated and fitted with built-in appliances such as a convection oven, dishwasher, fridge (Bosch Vitafresh). The bedroom in the front has a built-in wardrobe. The bathroom is also renewed and fitted with a walk-in shower and washbasin, floorheating and heated mirror. An ingenious closet for the washing machine has been built which also has a connection for a dryer.

The large windows across the entire width of the rear façade give the apartment plenty of natural light.

The apartment is located in a very quiet area of a well-loved neighborhood of Amsterdam, within walking distance from the Concertgebouw, all major museums, the PC Hooftstraat, the Cornelis Schuystraat and of course the Vondelpark. Many luxurious shops and nice restaurants within walking distance. Easy access to main highways. And public transport to Schiphol Airport, Amsterdam WTC and Station Amsterdam Zuid are nearby. *****

Details:
- Freehold (no ground lease)
- Currently 1 bedroom, a second bedroom can easily be created
- 85,6 m2 (report available)
- Foundations have been renewed in 2011
- Well-functioning Owners Association with 3 members
- Recently renovated with preservation of original details
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
86 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.