Banstraat 25 /b 1071JW Amsterdam, Banpleinbuurt

Vraagprijs € 2.500.000 

Bewaar object

Omschrijving

Wonen in het mooie Amsterdam Oud-Zuid is een droom van velen en het Museumkwartier neemt daarin een bijzondere plek in.

Nu de woningmarkt ook in dit populaire deel van de stad behoorlijk overbelast is, slinken de kansen om hier iets bijzonders te bemachtigen met de dag. De populariteit van ‘Zuid’ laat zich gemakkelijk verklaren: op korte afstand van het Vondelpark, het Concertgebouw, beroemde musea, de winkels van de PC en de Cornelis Schuytstraat, met zijn mondaine, maar gezellige karakter. Zo is het en zo voelt het ook. Alle stadse gemakken, de cultuur en de rijkdom van Amsterdam onder handbereik en tegelijkertijd woon je hier in een bijna dorpse omgeving en ambiance. Een stadsmens vindt er alles wat zijn hartje begeert. Oud-Zuid is een levendige mix van ambachtelijke, échte buurtwinkels, exclusieve boetieks, knusse cafeetjes en uitstekende, sfeervolle restaurants. Mensen kennen elkaar en groeten elkaar. Niet voor
niets wordt dit karakteristieke stadsdeel wel ‘Little Paris’ genoemd.

De Banstraat is slechts één huizenblok verwijderd van ‘De Schuyt’. Je kunt wanneer je maar wilt de levendigheid opzoeken, maar thuis vooral genieten van de rust waarnaar we vaak zo verlangen en die in een wereldstad zo weinig voorhanden is. In de luwte van de stad is hier een nieuw, kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd met zes appartementen: twee op de begane grond en vier appartementen daarboven. Elk appartement heeft een frontbreedte van 27 meter en biedt uitzicht op de Viottastraat in zijn volle lengte. Het opvallende, eigentijds vormgegeven gebouw is een ontwerp van Dam & Partners, het architectenbureau van Cees en zoon Diederik Dam. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met twaalf parkeerplaatsen, exclusief bestemd voor de bewoners.

Hoewel het complex zeer recent is opgeleverd, is er momenteel nog slechts één – uiterst riant – appartement beschikbaar. De ligging is op de begane grond, rechts van de centrale entree met trap en lift. Het appartement is, zeker voor Amsterdamse begrippen, royaal van afmetingen: 195 m² woonoppervlak en een patio-tuin van liefst 92 m². Het appartement wordt casco geleverd, zodat de toekomstige bewoner alle vrijheid heeft om, al dan niet geholpen door een binnenhuisarchitect of interior decorator zijn woonwensen gestalte te geven op deze unieke locatie.
De erfpacht is afgekocht tot 2064. In de ondergrondse garage zijn voor dit appartement twee tot drie parkeerplaatsen gereserveerd. U loopt zo vanuit de parking de lift in (of de trap op) en kunt binnendoor uw appartement bereiken. Dit appartementencomplex aan de Banstraat is, overeenkomstig de filosofie van het bekende architectenbureau, ontwerpen om mensen ‘lekker te laten wonen’. In combinatie met de begerenswaardige locatie zal het de toekomstige bewoners van dit exclusieve appartement dan ook aan niets ontbreken.

Kenmerken:
- nieuwbouw complex bestaande uit totaal 6 woningen en 12 parkeerplaatsen
- het complex is recent opgeleverd en thans is voor de verkoop nog 1 woning beschikbaar.
- woning is gelegen op de begane grond rechts huisnummer 25 B, eigen prive tuin
- oppervlakte over een laag van 195 m2 met terras-tuin van 92 m2
- in de garage zijn zeer extra brede parkeerplaatsen beschikbaar, koopsom 2 parkeervlakken geschikt voor 2/3 auto´s bedraagt € 400.000,- von
- het complex is nu nog gelegen op afgekochte erfpacht tot 2064
- de woning worden in casco staat opgeleverd, koper kan de indeling naar eigen wens verder inrichten. Verkoper heeft bouwbegeleider die het complex heeft gerealiseerd ter beschikking staan.
- bijdrage VvE is € 570,- per maand voor het appartement en € 40,- per maand per parkeerplaats (nrs. 15 en 16)

Voorbehoud gunning eigenaar.

A quiet street in Amsterdam’s highly desirable Museum Quarter, around the corner from the Vondelpark, Concertgebouw, world famous museums, cosy pubs and great restaurants, not to mention the luxury brand shops of PC Hooftstraat and Cornelis Schuytstraat—that’s the location box well and truly ticked. No wonder this new build, small-scale apartment building—two on the ground floor and four above—has only one apartment left. It is a gem: on the ground floor, 195 sq.m. floor space, a 92 sq.m. patio garden, plus two spaces in the underground parking garage, and designed by renowned architects Cees and Diederik Dam but with ample opportunity to put your own mark on it. What’s not to like ?

Characteristics:
- new construction complex consisting of a total of 6 homes and 12 parking spaces
- the complex has recently been completed and currently only one house is available for sale.
- house is located on the ground floor right house number 25 B, private garden
- surface over a layer of 195 m2 with terrace garden of 92 m2
- extra wide parking spaces are available in the garage, purchase price 2 parking spaces suitable for 2/3 cars is € 400,000, - von
- the complex is currently still on a lease hold ground until 2064, upon delivery the lease will be paid for perpetual, at the expense of the seller.
- the house will be delivered in casco state, buyer can further organize the layout according to his own wishes. The seller has the building supervisor who realized the complex available.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-07-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2016

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
195 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Kaart Banstraat 25 /b 1071JW Amsterdam, Banpleinbuurt

naar Banstraat 25 /b 1071JW Amsterdam, Banpleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand