Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Banstraat 50 II 1071KB Amsterdam, Banpleinbuurt

Vraagprijs € 1.500.000 

Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
160 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Prachtig gelegen, luxueus gerenoveerd 5-kamer appartement met royaal dakterras en dubbel balkon gesitueerd op de 2e en 3e verdieping van zeer goed onderhouden pand met eigen entree op de begane grond. ** English text below**

Gelegen aan het plein met zowel aan de voorzijde en achterzijde vrij uitzicht, onderscheid deze fraaie bovenwoning zich in diverse opzichten van woningen in de omgeving. 4 ruime slaapkamers, 2 luxueuze badkamers, royaal dakterras en 2 balkons grenzend aan de diverse kamers, maken dit object zeer geschikte voor gezinnen, expats en loge’s. De woning is zeer goed onderhouden en voorzien van een ruime woonkeuken met kookeiland en uitgebreide inbouwapparatuur. De klassieke indeling met open haard in de voorkamer geven het appartement de warme uitstraling die past in dit luxe marktsegment. Nabij diverse winkels, openbaar vervoer, parken en musea, is dit de ultieme stadswoning.

DE WONING
Begane grond: afzonderlijk entree;
2e verdieping: hal, toilet, bergkast met elektrische installatie, woonkamer met open haard en open keuken met eiland v.v. diverse inbouwapparatuur, openslaande deuren naar balkon (circa 7m2 ZW);
3e verdieping: overloop, wasruimte met wasmachine aansluiting, bergkast met cv-opstelling, 4 slaapkamers waarvan 2 met openslaande deuren naar balkon (circa 6m2 ZW), badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en dubbele wastafel bereikbaar vanuit master bedroom, gastenbadkamer met toilet, wastafel en inloopdouche, vaste trap naar dakterras (circa 60m2).

DE LIGGING
Het appartement is gelegen in een van de meest gewilde buurten in Amsterdam Zuid, tussen het Hilton en Museumplein. Tal van winkels, terrassen en restaurants treft u in de directe nabijheid en even verderop in de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat. In de nabije omgeving vindt u goed aangeschreven scholen voor basis- en voorgezet onderwijs, diverse tram- en buslijnen en diverse culturele instellingen zoals het Koninklijk Concertgebouw en het Rijksmuseum. Met de auto is er een goede ontsluiting naar de Ringweg A-10. Er bestaat geen wachtlijst voor een parkeervergunning.

VERENIGING VAN EIGENAREN
Het complex is gebouwd omstreeks 1900 en in 2012 gesplitst in appartementsrechten. De VVE bestaat uit 2 leden, is actief en verantwoordelijk voor het cascomatig onderhoud. Het pand is zeer goed onderhouden. Schilderwerk en renovatie van balkons is in 2019 uitgevoerd.

HET ONDERHOUD
De woning is goed onderhouden en voorzien van een moderne keuken en sanitair. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt en geschilderd, de woning is volledig geïsoleerd. Het casco is goed onderhouden, het complex is recentelijk gesplitst in appartementsrechten.

BIJZONDERHEDEN:
- 5-kamer appartement met 2 balkons en dakterras;
- Goed onderhouden recentelijk gesplitst complex;
- Klassieke indeling, hoge plafonds, unieke ligging aan plein met vrij uitzicht;
- Centraal gelegen in Oud Zuid
- Sfeervol interieur, modern sanitair en keuken;
- Koper kan kiezen tussen eeuwigdurend afgekochte erfpacht of vaste jaarlijkse erfpacht (fiscaal aftrekbaar).

Beautifully situated, luxuriously renovated 5-room apartment with spacious roof terrace and double balcony situated on the 2nd and 3rd floor of a very well-maintained building with its own entrance on the ground floor. Located on the square with open views to both front and rear, this stunning upstairs apartment distinguishes itself in various respects from properties in the area. 4 spacious bedrooms, 2 luxurious bathrooms, spacious roof terrace and 2 balconies adjacent to the various rooms, make this property very suitable for families and expats. The apartment is very well maintained and equipped with a spacious kitchen with cooking island and extensive appliances. The classic layout with a Tulp fireplace in the living area gives the apartment the warm atmosphere that fits in this luxury market segment. Close to various shops, public transport, parks and museums, this is the ultimate city home.

THE APARTMENT
Ground floor: separate entrance;
2nd floor: hall, toilet, storage cupboard with electric installation, living room with fireplace and open kitchen with island for various appliances, doors to balcony (approx. 7m2 SW);
3rd floor: landing, laundry room with washing machine connection, storage cupboard with cv preparation, 4 bedrooms, 2 with patio doors to balcony (approx. 6m2 SW), bathroom with bath, walk-in shower, toilet and double sink accessible from master bedroom, guest bathroom with toilet, washbasin and walk-in shower, staircase to roof terrace (approx 60m2).

LOCATION
The apartment is located in one of the most desirable neighborhoods in Amsterdam South, between the Hilton and Museumplein. Numerous shops, terraces and restaurants can be found in the immediate vicinity and a bit further in the Van Baerlestraat and the P.C. Hooftstraat. In the vicinity you will find well-regarded schools for primary and secondary education, various tram and bus lines and various cultural institutions such as the Royal Concertgebouw and the Rijksmuseum. With the car there is a good access to the A-10 ring road. There is no waiting list for a parking permit.

OWNERS ASSOCIATION
The complex was built around 1900 and split into apartment rights in 2012. The VVE consists of 2 members, is active and responsible for the casco maintenance. The property is very well maintained. Paint work and renovation of balconies was carried out in 2019.

THE MAINTENANCE
The property is well maintained and equipped with a modern kitchen and bathroom. All walls and ceilings are plastered and painted smooth, the house is fully insulated. The hull is well maintained, the complex has recently been split into apartment rights.

PARTICULARITIES:
- 5-room apartment with 2 balconies and roof terrace;
- Well maintained recently split up complex;
- Classical layout, high ceilings, unique location on square with unobstructed views;
- Centrally located in Old South
- Atmospheric interior, modern bathroom and kitchen;
- The buyer can choose between a perpetual surrendered leasehold or a fixed annual leasehold (tax deductible).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
160 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder