Barcelonaplein 179 1019LX Amsterdam, KNSM-eiland

Vraagprijs € 800.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1992
Woonoppervlakte
176 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Bent u het LATTEN zat maar is samenwonen ook weer een stap te ver ? Dan is deze woning (176 m²) de perfecte oplossing. Twee zelfstandige appartementen aan elkaar vast (zowel gekoppeld als separaat te gebruiken). Ieder zijn eigen woning, zijn eigen smaak en haar eigen stijl. Geen ruzie, lekker elkaar de ruimte geven als het nodig is, en elkaar opzoeken als u daar zin in heeft. Niet "Living Apart Together" maar "Living Together Apart" !

Het eerste appartement is een prachtige vier kamer maisonnette, gelegen op de bel-etage en de 1-e etage, in het onder architectuur gebouwde complex van Bruno Albert, met een diep en breed terras (21 m²) met zuidelijke zonligging. Het tweede appartement heeft een eigen ingang via de Levantkade en bestaat ook uit twee etages. Deze gekoppelde woon/werkruimte heeft haar eigen faciliteiten zoals een volledig uitgeruste keuken, badkamer met inloopdouche, een wc en een inloopkledingkast. Stijlvolle Marokkaanse deuren verbinden of scheiden beide woningen met/van elkaar. Het fenomenaal zicht op het water van de Ertshaven en de daarin liggende kapitale woonschepen en luxe zeiljachten maken deze nautische plek extra speciaal.

Indeling appartement:
Entree op de begane grond via het ronde, van de wind beschutte, binnenplein; Barcelonaplein. Bij binnenkomst in de gang is er ruimte genoeg voor uw jas en de WC met hangend closet en fontein bevindt zich discreet aan het eind van de gang. De woonkamer inkomend wordt u direct overdonderd door de hoge plafonds en de speelse indeling met niveauverschillen tussen zitkamer en eetkamer. Ondanks de grote ruiten is de zitkamer intiem en uitnodigend om heerlijk met Netflix te binge watchen. Met drie treden bent u in de eetkamer met ronde open keuken. Deze keuken leent zich perfect om als semiprofessionele chef voor vrienden te koken en ze tegelijkertijd te entertainen met sappige verhalen en smakelijke hors d'hoeuvres. De hoge ijskast en de vrieskast met drie vriesladen zorgen dat alle ingrediënten binnen handbereik zijn en de extended apothekerskast biedt ruimtelijk inzicht in kruiden en andere smaakmakers. Groentes worden in een handomdraai gewassen met de horecakraan en geblancheerd en gesauteerd op de 5 pits gaskookplaat met wokbrander onder de RVS kapschouw. Ook de combi oven staat tot uw dienst en aan het eind van de avond is de afwasmachine geduldig.

De spiltrap brengt u naar de bovengelegen slaapverdieping met drie slaapkamers en de badkamer. Twee goede kamers liggen aan de binnentuin zijde, gescheiden door overloop, CV-kast en badkamer van de master bedroom. De badkamer heeft een ruime inloopdouche, een wit porseleinen wastafel, een hangend closet en een heerlijke handdoekenradiator. De master bedroom is zeer ruim opgezet met plek voor een flinke kastenwand en een royaal bed. De open (privé) badkamer zorgt ervoor dat uw huwelijk nooit saai wordt. Het vrijstaande tweepersoons designbad smeekt om in weg te dobberen met een glas champagne, genietende van elkaar of het uitzicht op het water voor de deur. Maar er is ook een inloopdouche met wastafel om 's ochtends vroeg snel en schoon weer de deur uit te snellen.

Indeling atelierwoning:
Entree via de luie privé buitentrap en het beschutte dakterras aan de Levantkade of binnendoor via de Marokkaanse dubbele deuren. Beide etages hebben een volledig glazen voorgevelwand, van vloer tot plafond met waanzinnig uitzicht op het water in de Ertshaven. Elk seizoen biedt een ander fenomenaal uitzicht met wisselend kleurenpallet door de weerspiegeling van het licht op de golven en sluit altijd aan bij uw gemoedstoestand. Dit verveelt nooit !
Beneden bevinden zich de slaapkamer met royale inloopkledingkast. De badkamer is voorzien van een robuust belgisch hardstenen wastafelmeubel en inloopdouche en de wc met fontein zijn separaat gehouden. Een spiltrap brengt u naar boven, naar de woonruimte met een gezellige zithoek en een complete keuken.

Dit woon/werk appartement is ideaal voor Latters, voor mensen met praktijk aan huis, voor mensen met veel logerende buitenlandse familieleden of gewoon voor mensen die van ruimte houden.

Natuurlijk is er ook een handige berging in de onderbouw.

Het stijlvol gebouwde complex ligt in het populaire Oostelijke Havengebied op het KNSM-eiland, slechts enkele minuten fietsafstand van diverse basisscholen, een kindercrèche, een tramhalte en winkelcentrum Brazilië aan de Oostelijke Handelskade met een grote variëteit aan winkels.

NB Afgekochte erfpacht tot 2042 !


Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben laten inmeten, voldoet deze wellicht niet aan de NVM Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen.

Aspirant-kopers worden ten alle tijde uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.

Toelichtingsclausule NVM meet instructie.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN-2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
176 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
590 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.