Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Barcelonaplein 75 1019LX Amsterdam, KNSM-eiland

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Licht en keurig afgewerkt appartement gelegen op het KNSM-eiland in een onder architectuur gebouwd complex ontworpen door de bekende Belgische architect Bruno Albert. Het appartement, bereikbaar met de lift, ligt op de 5e verdieping en heeft een fraai uitzicht over de Ertshaven en de binnentuin. Het complex is gebouw in 1991 en wordt zeer goed onderhouden door de actieve VvE. Zo wordt thans de gehele buitengevel geschilderd, is er een sluitend meerjarenonderhoudsplan en een huismeester aanwezig. KNSM-eiland is een levendige omgeving omringd door water op slechts 10 minuten fietsen van het centrum. Kortom; een kant en klaar tweekamerappartement van ruim 50m2 op een zeer gewilde locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Vanuit de representatieve gemeenschappelijke entree wordt met de lift de 5e etage bereikt. Via de overdekte galerij, alleen toegankelijk voor eigenaar Barcelonaplein 75, wordt het appartement bereikt. De galerij is dus in principe een extra balkon met de ochtendzon. Vervolgens de hal met aan de voorzijde de ruime en lichte woonkamer. De gezellige open keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten. De twee zonnige balkons liggen op het zuidwesten en beide hebben dubbel openslaande deuren en uitzicht over de Ertshaven en de binnentuin. De slaapkamer ligt aan de rustige achterzijde. In het midden van het appartement is de nette badkamer (2011) gesitueerd en voorzien van een inloopdouche, toilet, en een wastafelmeubel. Verder in de hal nog een bergkast met de Cv-installatie en nog een ruime bergkast met de opstelling voor de wasmachine en de droger. In de onderbouw is er nog een ruime berging van ca. 6m2 en de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplek in de afgesloten parkeergarage.

OMGEVING
Het complex is gelegen in het populaire Oostelijk Havengebied tussen de Ertshaven en ‘t IJ op het KNSM-Eiland. Een aantrekkelijke woonomgeving met architectuur van internationale allure. Het hippe winkelaanbod van o.a. Sissy Boy, Pols Potten, Keet in Huis, Loods 6 en bekende café- en eetgelegenheden als Panama, HappyHappyJoyJoy, Hotel Jakarta (nieuw), Harbour Club Oost, Lloyd Hotel, café Zuid, Puerto Pata Negra en Kanis en Meiland lokt veel bezoekers en geeft het eiland een levendig karakter. Voor de dagelijkse boodschappen ligt winkelcentrum Brazilië op enkele fietsminuten van het appartement en de warme bakker zit op de hoek van de KNSM-LAAN. Langs ’t IJ is het circa 10 minuten fietsen om de binnenstad te bereiken, ook de hippe Javastraat ligt op slechts 5 minuten fietsen. Een bushalte bevindt zich op 50m en een tramhalte op ca. 400m afstand van het appartement. Met de auto is de Ring A-10 via de Piet Heintunnel zo te bereiken. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. En in de nabije omgeving is er een mogelijkheid om een bootje aan te leggen!

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1991
- Volledig geďsoleerd
- Huismeester aanwezig
- Sail 2020 voor de deur
- Lift installatie aanwezig
- Zwemsteiger voor de deur
- Schilderwerk buitenzijde 2018
- Cv-installatie vernieuwd in 2011
- Actieve en financieel gezonde VvE
- Wanden en plafond keurig gestuukt
- Mogelijkheid tot verhuur van AirnBnB
- Zeer ruime berging onder het complex
- Galerijzijde alleen toegankelijk voor nr. 75
- Fraai uitzicht over de Ertshaven en binnentuin
- Massief houtenvloer door gehele appartement
- Jaarlijkse erfpachtcanon afgekocht t/m 30-11-2042
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Door ontwikkeling van Amsterdam ligt appartement zeer centraal!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-07-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Kaart Barcelonaplein 75 1019LX Amsterdam, KNSM-eiland

naar Barcelonaplein 75 1019LX Amsterdam, KNSM-eiland
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand