Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Barentszplein 1 H 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Huurprijs excl. € 2.300 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1881
Woonoppervlakte
130 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Stunningly double ground floor apartment of approx. 130m with a fabulous South facing back yard, offering a beautiful view of the harbour and canal. The entire apartment has recently been renovated and features a large living with open plan kitchen, 3 bedrooms, an indoor storage and a large bathroom with laundry room adjacent.

The apartment is conveniently located, close to the Jordaan-neighbourhood and Amsterdam Central Station.

Layout (see also floorplans):
Private entrance at the street, hallway with separate toilet, large and bright living with two characteristic fireplaces offering views on both the front and the rear side. Open plan kitchen with all needed appliances such as a dishwasher, large fridge with freezer, gas hob, extractor hood and microwave/oven.

Stairs to the basement, spacious hallway giving access to three well-sized bedrooms and a large bathroom with a bathtub, shower, washbasin with sink and separate toilet. Adjacent is a laundry room with a brand-new washer and dryer and a lovely South-facing garden.

Location:
The apartment is located on the border of the historical city center of Amsterdam, close to the Haarlemmerstraat and Prinseneiland.
The surroundings can be characterized by lots of nice restaurants and bars. The nearby "Noordermarkt" can be visited on Mondays and Saturdays and offers a mixture of flea-antiques, ecological- and biological market. There are also a great amount of grocery stores and nice shops.
The apartment is well served by public transport, Amsterdam Central station can be reached within walking distance.

Specifics:
Semi-furnished with the option to rent it fully furnished ( 2.750,-- per month).
Living area approx. 130m;
Recently renovated including new flooring, kitchen and bathroom;
Including blinds and curtains (not displayed on photos);
Deposit is equal to two month's rent;
Directly available;


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-08-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²
Inhoud
325 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder