Vorige | Volgende

Barentszplein 52 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bouwjaar
1915
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

LICHT, SFEERVOL EN COMPLEET GERENOVEERD DRIEKAMERAPPARTEMENT VAN 63 M2 (BVO 82 M2) VERDEELD OVER DE DERDE EN VIERDE VERDIEPING MET EEN RIANT DAKTERRAS, EEN BALKON EN FANTASTSICH VRIJ UITZICHT, GELEGEN IN DE GEZELLIGE ZEEHELDENBUURT

Dit charmante appartement is gelegen in een pand uit 1915 en is circa 6 jaar gelegen compleet gerenoveerd. Hierbij is de indeling dusdanig geoptimaliseerd waarbij twee goede slaapkamers zijn gecreëerd en het maximale uit de woning is gehaald. Buiten de indeling zijn o.a. keuken, badkamer en toilet vernieuwd en is het gehele appartement gestuukt en grotendeels voorzien van inbouwverlichting. Tevens is de woning uitgevoerd met een lichte eiken houten vloer en de elektra is geheel vernieuwd. Bijzonder te noemen is het vrije uitzicht aan de voorzijde waarbij men via het brede, open plein uitkijkt over het water van het IJ.

De Vereniging van Eigenaren wordt professioneel beheerd en is genaamd Vereniging van Eigenaars van de gebouwen Barentszplein 16-64, Barentszstraat 2-28, Van Diemenstraat 1-39, Van Neckstraat 1-55 en 61-65 te Amsterdam. De servicekosten bedragen € 104,24 en er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.

INDELING
Via de gemeenschappelijke entree leidt het nette trappenhuis naar de derde verdieping.
Naast de entree tot de woning is de meterkast gesitueerd.

De hal is voorzien van een garderobe en het separate toilet en biedt toegang tot de living en de eerste slaapkamer. Deze kamer is thans in gebruik als werkkamer en heeft toegang tot het balkon aan de achterzijde.

De doorzon living is aan weerszijde voorzien van prettige raampartijen en heeft daarmee een zeer goede lichtinval en geweldig vrij uitzicht. De zitruimte aan voorzijde is voorzien van een goede inbouwkast en een open houten trap naar bovengelegen slaapverdieping. De achterzijde beslaat de moderne woonkeuken met tevens toegang tot voornoemd balkon.

De keuken is uitgevoerd met grijze greep loze kasten en lades en een donker composiet aanrechtblad. Voorts is de keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur.

De houten trap leidt naar de bovenste woonlaag. Vanuit de overloop is zowel de master bedroom als de badkamer toegankelijk. De slaapkamer heeft met de schuine kap een zeer charmante en romantische uitstraling. Tevens is deze kamer voorzien van een dakraam, een diepe vliering en toegang tot het dakterras. Dit terras is geheel uitgevoerd met houten terrasdelen en kijkt uit over de binnentuinen van omliggende complexen.

De badkamer is uitgevoerd met een lichtgrijze gietvloer en een wit /grijze wand. Voorzien van een inloopdouche, een toilet, een compact wasmeubel en de wasmachineaansluiting.

De gehele woning is voorzien van HR++ glas en een eiken houten vloer.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning bevindt zich midden in de driehoek Houthavens / Westelijke Eilanden / Spaarndammer – en Zeeheldenbuurt. De wijk grenst aan het Stadsdeel Westerpark met het populaire Westerpark en loopt over in het bruisende Centrum van Amsterdam. Aan de nabijgelegen Spaarndammerstraat vindt u tal van winkels voor de dagelijkse boodschappen en een goed aanbod van cafeetjes en restaurants. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk, bereikbaar via Tussen de Bogen, zijn op zichzelf een bijzonder leuke en hippe winkelstraat met tal van speciaalzaken, hippe kledingzaken en trendy cafeetjes. En niet te vergeten het prachtige filmtheater The Movies. De Haarlemmerstraat grenst aan zowel de Nieuwendijk, een van de twee grote winkelstraten van Amsterdam (tezamen met de Kalverstraat) en de prachtige Jordaan ; inspirerend om zijn vele bijzondere winkeltjes, galeries, gezellige markten en de diverse restaurants en cafés.
Er zijn diverse uitvalswegen nabij en openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand. Het appartement ligt slechts 5 minuten fietsen vanaf het Centraal Station.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (ma-zat van 09.00 tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 00.00 uur) en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijst-gegevens per 4 november 2019, vergunningsgebied West-8.2 Zeeheldenbuurt).

BIJZONDERHEDEN
- Licht, sfeervol en compleet gerenoveerd driekamerappartement van 63 m2
- Fantastisch vrij uitzicht over breed plein en het IJ
- Riant dakterras van 15 m2 (met vergunning) op bovenste laag
- Woningbreed balkon van 6 m2 op derde verdieping
- Professionele VvE
- Servicekosten ad. € 104,24 per maand
- Afgekochte erfpacht tot 31-05-2063
- Gunstige voorwaarde bij afkoop
- Oplevering in overleg

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NEN-CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-11-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder