Barentszplein 8 B+PP 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Spectaculair appartement van 143 m˛ gelegen op de bovenste, vierde en vijfde verdieping van een markante nieuwbouwontwikkeling uit 2009. Het zeer moderne en luxe appartement heeft een prachtig vrij uitzicht richting 't IJ over het water en de Oude Houthaven. Het object kenmerkt zich door de fraaie plafondhoogte van meer dan 3 meter, vele lichtinval en mooie zichtlijnen richting Prinseneiland en 't IJ. In de ondergelegen parkeerkelder bevindt zich de bijbehorende parkeerplek.

Een uniek en optimaal ingedeeld appartement, ready to move in, met een eigen berging en een parkeerplek in de onderbouw.

GEBOUW IJSIDE is opgetrokken uit beton, hout en glas. Gebouwd in 2009 onder GIW garantie en ontworpen door Tekton Architecten. Het gebouw spreekt zeer tot de verbeelding en bestaat uit 41 koopwoningen, 6 huurwoningen, bedrijfsruimtes en een inpandige parkeergarage.

LOCATIE:

Het project is gelegen aan het begin van de IJ-oevers, tussen het karakteristieke Prinseneiland en Silodam, aan het einde van Westerdokseiland. Het is een leuke wandeling naar de gezellige winkels en kroegjes van de Haarlemmerdijk en de Jordaan. Tegelijk is het gunstig ten opzichte van het populaire Westerpark, het C.S. station en makkelijk de stad uit via de Ring A-10.
Goede voorzieningen op loopafstand zoals: café Worst, restaurant Marius en restaurant De Gouden Reael op de Zandhoek.

INDELING:

Royale entree tot de trap, dubbele lift en de binnentuin op de eerste etage. Op de vierde etage is de toegangsdeur van de woning. Hier bevindt zich een ruime hal met toegang tot alle vertrekken.

De zeer royale master bedroom is aan de voorzijde gelegen. Deze kamer kan zeer eenvoudig opgedeeld worden in twee slaapkamers (zie hiervoor de optie tekening). De tweede slaapkamer is van goed formaat en is gelegen aan de entree-zijde. De keurige badkamer heeft een inloopdouche, bad en een wastafelmeubel. Naast de badkamer is het separate toilet gesitueerd. Tot slot heeft men op deze verdieping nog een derde slaapkamer gelegen aan de entree-zijde, deze is nu in gebruik als werkkamer.

Voorts is er nog een zeer handige berging met cv-ketel en wasmachine -en drogeraansluiting.

Een royale trap in het midden van de ruime hal zorgt voor de toegang naar de woon- eetverdieping, welke zich op de vijfde verdieping bevindt.

De bijzondere grote woonkamer is maar liefst 7,20 meter breed en heeft plafondhoge ramen aan de voorzijde. Vanuit de woonkamer is er een fantastisch weids zicht richting 't IJ en Prinseneiland. Op de woonverdieping treft u een moderne open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Tot slot heeft men op deze verdieping de beschikking over een heerlijke buitenruimte van ca 14 m2.

Op de begane grond bevindt zich een eigen berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

BIJZONDERHEDEN:

- Fraaie plafondhoogte van ruim 3 meter;
- Conform NEN 2580 143,4 m2 woonoppervlak;
- Geheel geďsoleerd en voorzien van dubbel glas;
- Gebouw voorzien van twee liften;
- Berging op de begane grond;
- Inclusief een parkeerplek op -2;
- Gelegen op erfpachtgrond, canon afgekocht tot en met 31 december 2056;
- Actieve en gezonde VvE;
- Servicekosten per maand: appartement € 167,65, parkeerplek € 41,36.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
143 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Barentszplein 8 B+PP 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt

naar Barentszplein 8 B+PP 1013NJ Amsterdam, Zeeheldenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand